Філіал Харківського університету внутрішніх справ тепер у Вінниці. Які умови вступу?

Філіал Харківського університету внутрішніх справ тепер у Вінниці. Які умови вступу?
  • У Вінниці відкривають філіал Харківського національного університету внутрішніх справ. У зв’язку з військовою агресією росії навчальний заклад змінив своє місце розташування.

Навчання для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ здійснюється за державним замовленням (безкоштовно). Для вступу до закладу не обов’язково складати національний мультипредметний тест чи ЗНО. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці поліції Вінниччини.

Харківський виш змінив своє місце розташування у зв’язку з військовою агресією росії. Тому факультети закладу тимчасово розташували у різних містах України: Вінниці, Кам’янці-Подільському та Кременчуці.

У Вінниці наразі розташовані два факультети, де можна здобути вищу освіту за спеціальностями «Право», «Психологія», «Облік і оподаткування», «Кібербезпека» та «Превентивна діяльність».

Відео дня

Під час навчання курсанти отримують стипендію, забезпечуються харчуванням, формою та проживанням у гуртожитку (протягом 1-го курсу).

Як йдеться в повідомленні, з моменту зарахування на навчання майбутнім правоохоронцям рахується вислуга проходження служби в Національній поліції України. Після закінчення навчання всі курсанти в обов’язковому порядку працевлаштовуються на службу в підрозділи поліції за отриманою спеціальністю.

Прийом на навчання здійснюється за результатами проходження абітурієнтом індивідуальної співбесіди з оцінювання рівня вмотивованості та складання нормативів з фізичної підготовки (біг на 100 метрів та комплексна силова вправа).

При цьому національний мультипредметний тест та ЗНО не обов’язковий (можуть подаватись за бажанням вступника), біг не складається.

Для участі у вступній кампанії необхідно:

  1. Подати онлайн анкету на цьому сайті.
  2. Підготувати та подати встановлені документи до найближчого підрозділу поліції (за місцем проживання) для оформлення особової справи та направлення її до закладу вищої освіти.
  3. Пройти військово-лікарську комісію МВС.

За словами ректора ХНУВС Валерія Сокуренко, «на Поділлі буде створена філія, де всі, хто вступить до Харківського національного університету внутрішніх справ, продовжить навчання і до міста Харкова абітурієнти з Вінницької області переїздити не будуть — вони отримають освіту тут». 

Днями у Вінниці курсант Харківського національного університету внутрішніх справ проявив свої професійні здібності — затримав грабіжника. Сталося це одразу після того, як зловмисник підійшов до потерпілого та відібрав у нього сумку. Грабіжника затримав 18-річний майбутній офіцер, який проходив неподалік.  

 

Читайте також:

На Коцюбинського курсант затримав грабіжника, який видер у перехожого сумку

Навчальний рік в університетах можуть розпочати на місяць раніше. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (87)
  • Abdour Raouf Chabi Tokou

    Привіт пані

           Ми є фізичними особами, які пропонуємо міжнародні позики з капіталом, який буде використаний для короткострокових і довгострокових позик фізичним особам всім, хто серйозно потребує, наша процентна ставка становить 2% річних.  Ми пропонуємо фінансові кредити, житлові кредити, інвестиційні кредити, автокредити, особисті позики.  Ми готові задовольнити наших клієнтів протягом максимум 3 днів з моменту отримання замовлення.

           Вам потрібна позика?

           Ось наша електронна адреса:
            [email protected]
    https://wa.me/message/7VPYRFBBJFB4P1

  • Сергій Мудрий

    Державним?
  • Богдана Турянська

    Жаль, що без ЗНО
  • Volodymyr Antonovych

    Конституційний суд України.
    "Громадянин України не має обов’язку володіти іншою мовою, ніж державна, тому надання йому - як споживачеві - поза його волею інформації іншою мовою, ніж державна, є порушенням його прав, що є несумісним із Конституцією України.
    Не відповідає конституційному статусові української мови як єдиної державної застосування режиму двомовності в публічному просторі шляхом змішування української мови з будь-якою іншою, зокрема коли телевізійне мовлення або радіомовлення в звуковій формі здійснюється одночасно двома мовами - українською та іншою, що не тільки становить порушення права громадянина України на отримання інформації державною мовою, а й спричиняє зовнішнє звуження простору вживання української мови, підриває зсередини саму її систему, спотворює її структуру, створює ґрунт для її внутрішнього розкладу, зумовлюючи її занепад."

    2. Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v001p710-21#Text

    До відома:
    З 16 липня 2022 року за порушення мовного закону в Україні штрафуватимуть не лише заклади, а й конкретних людей – держслужбовців, суддів, офіціантів тощо.

    Наприклад:
    Офіціанту - порушення мовного закону, у випадку штрафування, обійдеться в 3400-5100 гривень. Держслужбовцю – в 3400-6800 гривень.

keyboard_arrow_up