Двоє вінницьких вчителів увійшли до ТОП-50 премії Global Teacher Prize Ukraine

Двоє вінницьких вчителів увійшли до ТОП-50 премії Global Teacher Prize Ukraine
  • Global Teacher Prize Ukraine 2021 оголосив ТОП-50 найкращих учителів України.
  • Як і минулого року, серед півсотні фіналістів є двоє вінничан.

— 3 273 анкети, 1870 номінацій, 5 відбіркових офісів по всій Україні, сотні історій і безліч вражень. І ось цей день настав. Ми готові оголосити імена півфіналістів національної премії для вчителів, —  повідомляють на сайті на «Освіторії».

У ТОП-50 Global Teacher Ukraine 2021 увійшли Олександр Колесник з Вінниці та Ольга Кулініч з Хмільника.

Відео дня

Олександр Колесник

На сайті премії йдеться, що Олександр викладає в школі № 31 Вінницької міської ради» історію України,правознавство.

На своїх уроках Олександр часто запроваджує метод рольової гри. Гра спонукає студентів прийняти конкретні рішення у проблемній ситуації в межах ролі.

Також вчитель займається активним розвитком громадян світу. Найбільше уваги він приділяє темі захисту тварин. Олександр із захопленням вивчає системи освіти інших країн. Його професійна мрія — поїхати з таким візитом до Фінляндії.

«Я завжди пам’ятаю вчительську аксіому, сказану ще В. Сухомлинським: «Не буде вогника у Вас — Вам ніколи не запалити його в інших», — зазначає Олександр.

Ольга Кулініч

Вчителька Ольга Кулініч викладає  біологію в школі-гімназії №1 м.Хмільника Вінницької області.

Учні пані Ольги стають дослідниками з перших уроків — вони розглядають листя крізь лупи, стежать за тим, як відростає хвіст у ящірки, садять трояндові клумби.

Вчителька виховує лікарів, котрих запрошують працювати в Африці, стипендіатів Президента та STEM-супергероїв. За спиною педагогині — грамота Верховної Ради, подяка МОН, перемога в обласному етапі конкурсу «Вчитель року» й «Людина року», а також — авторські зошити для лабораторних і практичних робіт, рекомендовані МОН, і 68 публікацій у пресі.

Ольга зазначає:

«Професійний зростання педагога змінює освіту в цілому, а освіта — це вісь, яка обертає все навколо!»

Серед півсотні фіналістів Global Teacher Prize Ukraine 2020, нагадаємо, було теж двоє вінничан. Це викладач інформатики Вінницького технічного ліцею Сергій Барабан і вчителька всесвітньої історії гуманітарної гімназії №1 Валентина Воронецька.

Примітка:

  • Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні. Адже #ВчителіВажливі від найменшого селища до найбільшого мегаполіса. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. 

 

Читайте також:

У цей день вітайте Соломію та Антона . Історія, традиції та прикмети 16 серпня

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up