ДонНУ імені Стуса посів друге місце в рейтингу українських вузів DOU 2017

ДонНУ імені Стуса посів друге місце в рейтингу українських вузів DOU 2017

Оприлюднили результати  рейтингу вузів для здобуття вищої освіти і роботи в ІТ. Умовно кажучи, рейтинг для абітурієнта, який хоче працювати в ІТ і вибирає вуз для навчання. ДонНУ імені Василя Стуса зайняв друге місце. В список потрапив й ВНТУ.

У травні на сайті «DOU» було проведено опитування про вузи, в яких навчаються або навчалися ІТ-фахівці.

Основна мета опитування - створити рейтинг вузів для здобуття вищої освіти і роботи в ІТ в Україні.

У підсумковий рейтинг враховувалися тільки відповіді респондентів з досвідом роботи в ІТ, які навчалися в українських  вузах, незалежно від наявності диплома.

Відео дня

Києво-Могилянська Академія, практично повністю представлена ​​факультетом інформатики, посіла перше місце з оцінкою 9,0 з 10.

На другому місці з оцінкою 8,1 знаходиться Донецький національний університет (зараз працює в Вінниці). У минулому році цей вуз не був представлений в рейтингу через недостатню кількість анкет.

ВНТУ розмістився на 14 місці в рейтингу з кількістю балів 4,7.

Рейтинг українських вищих навчальних закладів DOU 2017

 

Донецький національний університет імені Василя Стуса посів друге місце в рейтингу ВНЗ з оцінкою готовності рекомендувати 8,1 з 10. Зараз вуз працює в Вінниці і в нашому опитуванні представлений в основному факультетом математики та інформаційних технологій.

За більшістю параметрів ДонНУ оцінений вище, ніж інші вузи. Співпраця з ІТ-компаніями знаходиться на середньому рівні, так само як і частота вивчення різних технологій. У вузі низький рівень корупції - особисто з хабарами стикалися 5% опитаних (vs 34% в загальній вибірці).

65% опитаних випускників і студентів ДонНУ сказали, що не стали б міняти місце навчання, якби могли знову вибирати.

Оцінка готовності рекомендувати Вінницький Національний Технічний Університет становить 4,7 з 10, що значно нижче, ніж у інших вузів.

Більше половини респондентів, які оцінили вуз, - це студенти і випускники факультету інформаційних технологій і комп'ютерної інженерії. Решта факультетів не набрали достатньо анкет для окремого аналізу.

Практично за всіма параметрами вуз оцінений нижче: престиж, програма, адміністрація, викладачі, технічне забезпечення, фінансова ефективність.

Рівень залучення ІТ-фахівців до викладання нижче, а активність співпраці з ІТ-компаніями в сфері працевлаштування не відрізняється від середнього.

66% опитаних особисто стикалися з корупцією (vs 34% в загальній вибірці), рівень строгості до списування і плагіату оцінений на 3,8 (vs 5,0 в загальній вибірці).

Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up