Батьків обурила згадка про алкоголь у шкільному підручнику. ОПИТУВАННЯ

Батьків обурила згадка про алкоголь у шкільному підручнику. ОПИТУВАННЯ
  • У підручнику «Я досліджую світ» для третього класу в одному з завдань згадується алкогольний напій глінтвейн.
  • Це не сподобалося батькам та деяким педагогам. Яка ваша думка з даного приводу?

Вінничанин Віталій Павловський виклав фото завдання з підручника. Там йде мова про алкогольний напій глінтвейн. 

Така згадка не подобається батькам. В мережі про це є чимало негативних дописів. Не підтримав «алкогольного сліду» і директор однієї з шкіл Києва. Він навіть звернувся з скаргою до МОН.
.
— Телефонують до мене батьки учнів 3-го класу (не моя школа) із простим запитанням: як пояснити дитині, що таке глінтвейн? У мене німа пауза... Скажу відверто, я і сам не знаю, що це таке — була моя відповідь. А чому таке запитання? — запитав впевнено я. У підручниках, які роздали в школі, є завдання, де у дитини запитують багато цікавого, — пише у фейсбук Дмитро Ламза. — Я попросив фото сторінки, і якщо чесно, стало дуже соромно за таке завдання.

Відео дня

Ситуацію прокоментував гендиректор видавництва Олексій Андрусич. Він пояснив, що мета реформи освіти — зробити дитину компетентною для життя у сучасному світі.

— Мені, як батьку дитини, що навчається у державній школі, прикро та соромно стає за вчителів та директорів, які не можуть пояснити батькам зміст підручника, які чи то справді мають вади ерудиції і світогляду, що не були ані в Карпатах, ані книжок не читали.., — каже Олексій Андрусич, пише Освіта 24.

Опитування

А як ви ставитеся до згадки глінтвейну у підручнику?

 

Читайте також:

Відключили холодну та гарячу воду, а також опалення за понад 20 адресами. Перелік

Сьогодні вітаємо Олександр та Клавдій. Історія та прикмети 19 листопада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ярослав Ильин

    Вместо того как написать про алкоголь, лучше бы написали варианты как развести огонь и выжить в таких условиях. Реформаторы хреновы!
  • Олег Каськов

    Якщо вони полізли в гори,то це вже не діти.
  • Иван Гонта

    Віталій Павловський. На вашу думку, як мав вчинити Ігор? - Ліза, давай-давай вип`ємо? Я вважаю, що тут в підручнику нормально написано, там е уточнення (напій з алкоголем). Дитина має мислити правильно і розсудливо. В мене є теж дитина, і вона знає, що алкоголь то для дорослих.
  • Наталья Горошко

    Это уже не имеет никакого значения. Выросло два поколния дебилов . Вырастет и третье. Все дороги ведут на плантации в польше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up