З вінничанином попрощалися на Луганщині, останки везуть у Теплик

З вінничанином попрощалися на Луганщині, останки везуть у Теплик
Сьогодні у Старобільську на Луганщині попрощалися з вінничанином бійцем батальйону «Айдар» 47-річним Володимиром Сльотою. Зараз останки бійця везуть на малу батьківщину у Теплицький район. Завтра перепоховають на кладовищі у селі Кожухівка

Про це журналісту «20 хвилин» повідомив по телефону учасник траурного мітингу у Старобільську Анатолій Сливінський. Він, голова Всеукраїнського об’єднання учасників АТО і волонтерів,  поїхав з Вінниці, щоб забрати останки і доставити їх на малу батьківщину Героя. За словами пана Анатолія, у Старобільськ приїхали також земляки Володимира Сльоти разом з сільським головою села Кожухівка Теплицького району. Приїхали на двох бусах. Колона автомобілів вертається на Вінниччину. Завтра вранці у Теплику відбудеться прощання із загиблим, поховають Володимитра Сльоту у його рідному селі Кожухівка.

- Нашого земляка у Старобільську провели з усіма почестями, - каже пан Анатолій. – Було багато людей.  Приємно відчувати, як вони патріотично налаштовані. Почесну варту організував районний військкомат. Бійці салютували із зброї.  На мітинг прийшли представники влади. Священик провів відспівування. Ексгумацію останків допомогли здійснити місцеві патріоти.

Володимир Сльота загинув у вересні 2014-го. Його підрозділ потрапив у засідку. Тільки через два тижні вдалося забрати загиблих бійців. Опізнати їх було неможливо, бо тіла були понівечені. Поховали на місцевому кладовищі як невідомих Героїв. ДНК-експертиза Володимира Сльоти ускладнювалася тим, що загиблий був сиротою. Його земляк Василь Сколотяний возив на експертизу речі друга, одяг, бритву, але це не дало результату. Допоміг недопалок, який знайшли у будинку патріота. Тільки тепер вдалося ідентифікувати особу загиблого Героя. Василь Сколотяний теж був на траурному мітингу. Він, колишній волонтер, нині служить в одному із спецпідрозділів у зоні АТО на Луганщині.

Відео дня

- 5 вересня 2014 року – чорний день "Айдару", - написала на своїй сторінці у Фейсбук Світлана Бевз, колишній боєць «Айдару». - У той день розпочалося криваве перемир'я, терористи озвіріли. Айдарівці утримували рубежі ціною величезних втрат. Своє життя на алтар свободи та незалежності нашої держави поклав наш побратим, доброволець Володимир Сльота. Йому було 47. Він брав участь в найзапекліших боях. Незламний, мужній герой, справжній патріот України... Після того бою, поблизу Веселої гори, після знущань і тортур, лише через два тижні, понівечені та обгорілі тіла українських героїв були передані айдарівцям. Опізнати їх було неможливо без проведення ДНК-експертизи. Володя, разом зі своїми загиблими побратимами-айдарівцями та бійцями 80-ї бригади, які також загинули в тому бою, був похований в Старобільську, на Луганщині, на кладовищі невідомих бійців. Лише зараз, через півтора роки, вдалось його ідентифікувати та встановити могилу, в якій був похований Володимир Сльота.
Прощання з Героєм розпочнеться о 8 годині 30 хвилин у смт Теплик, поблизу Української православної церкви.
Вічна пам'ять Герою! Слава Україні!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up