Як виглядає вінницьке «Зимове містечко» за кілька днів до офіційного відкриття

Як виглядає вінницьке «Зимове містечко» за кілька днів до офіційного відкриття
  • До старту роботи усіх новорічно-різдвяних локацій залишилося лише кілька днів — їх відкриття за традицією відбудеться на День святого Миколая, 19 грудня.
  • Чи встановили вже головну ялинку? У парку з'явиться нова ковзанка? І льодова гірка буде? А що з луна-парком?

Вже найближчої неділі у Вінниці засяє головна ялинка міста. Її незмінним місцем встановлення стане площа перед Літнім театром у парку імені Леонтовича. Анонсована висота прикраси — 28 метрів, а складатиметься вона з 324-х справжніх ялинок. 

Востаннє головну прикрасу встановлювали у Вінниці у допандемійному 2019-му. Того року, нагадаємо, вона сягнула 29 метрів. Одразу після відкриття вінницьку ялинку внесли до Книги рекордів України, як найвищу в країни.

Цьогорічну красуню вже встановили. Її монтаж закінчили минулого тижня. Наразі комунальники завершують прикрашання ялинки. Серед прикрас помітні «золоті» шишки з позаминулого року, а також кульки синього, білого, срібного та золотого кольорів. На гілках бачимо чимало гірлянд. Прикраси на верхівці новорічна ялинка не має. 

Відео дня

Кілька сотень кульок та шишок розкладені на асфальті, в очікуванні своєї черги потрапити на новорічне дерево. На площі перед театром також стоїть кілька підіймальних кранів.  

Новорічний ярмарок цього року розмістили не біля Вежі, як зазвичай, а вирішили перенести його ближче до ялинки. Тому ятки з сувенірами, їжею та напоями тепер знаходяться у парку імені Леонтовича. 

Загалом там кілька десятків яток. Поміж ним розставили столики для перекусів, над ними — розвішали гірлянди. Кілька точок вже розпочали працювати. Вже зараз там можна придбати гарячі напої, різноманітні страви, приготовані на вогні, та теплі речі: шкарпетки, рукавички, жилети тощо. 

Луна-парк традиційно знаходиться на Фонтанній площі парку. Атракціони туди вже привезли, але ще не встигли їх розкласти. Але не вони є родзинкою цьогорічного «Зимового містечка», і навіть не ялинка — а ковзанка.

Вперше у нашому місті вирішили обладнати місце для катання на ковзанах просто неба. Площа ковзанки складе 600 м².

Ковзанка знаходиться прямо перед головною новорічною ялинкою міста, що робить її однією з кращих святкових фотолокацій Вінниці. На ній дотепер ведуться монтажні роботи: морозять кригу, встановлюють паркан та місця для перевзування. 

Працюватиме ковзанка щодня з 10.00 до 22.00. Вартість сеансу складатиме від 90 до 200 гривень. Піти на неї зможуть лише ті дорослі, які мають «зелений» COVID-сертифікат, дійсний негативний ПЛР-тест або ж довідку про одужання від коронавірусу.

Ще однією новинкою цьогорічного святкового періоду стане сноутюбінгова гірка. Висота скату з неї складе 5,5 метрів, ще приблизно на 20 метрів розтягнеться гальмівний шлях. Покататися на тюбах зможуть навіть маленькі діти, а для повноцінної роботи льодової гірки наявність снігу не є обов'язковою.

Нагадаємо, що відкриття головної ялинки Вінниці відбудеться 19 грудня у парку імені Леонтовича о 17.00. Крім Святого Миколая на відкриття приїде спеціальний гість — співак Ivan Navi. Більше про подію читайте ТУТ.

 

Читайте також:

Танцювали, грали та співали. Юні вінничани успішно виступили на шоу «Україна має талант»

На обкладинці столичного глянцю. 11-річний вінничанин з аутизмом розвиває модельну кар’єру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Татьяна Орлик

    И Червона ....па)))
  • Адик Винницкий

    Другий рік одне і теж,карантин скасовують і свято починається,парадокс!

    Tet Yana reply Адик Винницкий

    Алена Боднар Шкода, що деяким дітям атмосферу казки створює/не створює міська ялинка. Адже це сімейне свято.
    P.S. питання вирішено- цього року натішаться)

    Tet Yana reply Адик Винницкий

    Вадим Володимирович Додон Я про ярмарку і не писала))

    Вадим Володимирович Додон reply Адик Винницкий

    Tata Tatka ярмарки не було в тому році

    Алена Боднар reply Адик Винницкий

    Tata Tatka Ну зрозуміло ж що йдеться про святкування саме в парку,ні ярмарку ні ялинки ні новорічних розваг не було як таких,мені від того не холодно й не жарко але дітям це створює атмосферу НР,атмосферу казки,тому так,минулий рік не було ні свята ні ялинки...

    Tet Yana reply Адик Винницкий

    Алена Боднар Невже свято залежить тільки від встановлених ялинок? До речі, не було тільки ялинки, новорічні локації були.

    Алена Боднар reply Адик Винницкий

    Адик Винницкий Минулий рік не було ні свята ні ялинки

keyboard_arrow_up