Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії

Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії
  • Шедевр, який належить до найвизначніших надбань музичної культури людства, у Вінниці презентують одні з найкращих українських хорів — «Орея» з Житомира та «Бревіс» з Тернополя.
  • Камерний оркестр «Арката» разом із віртуозною київською скрипалькою вразить вишуканою французькою музикою.
  • А вінницькі артисти здивують концертами «Зал слави рок-н-ролу», «Подільське гроно калинове» і «Цей сон, цей сон…»

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який у квітні чекає вінничан і гостей міста у Вінницькій філармонії.

«Зал слави рок-н-ролу» і культові хіти

У вівторок, 16 квітня, о 18.00 Вінницька філармонія перетвориться у «Залу слави рок-н-ролу».

Відео дня

У виконанні головних зірок вечора — ансамблю солістів «Експромт» — прозвучать ті самі легендарні рок-хіти, під які в XX столітті танцював увесь світ, які звучали з усіх радіоприймачів у машинах, вдома і навіть на роботі.

— Сьогодні рок-н-рол переживає друге народження, тому пропонуємо: діставайте «косухи» та гайда співати улюблені хіти! Будемо запалювати разом під Елвіса Преслі, Тіну Тернер, Led Zeppelin і Scorpions! — запрошують усіх артисти «Експромт».

Музичний керівник ансамблю — Олег Прокопчук (гітара).

Солісти: Антон Лазаренко (вокал), Наталія Бурмістрова (вокал), Олександр Заводовський (клавішні), Костянтин Алексич (ударні), Сергій Сотніченко (бас-гітара).

Концерт «Подільське гроно калинове»

У четвер, 18 квітня, о 18.00 у філармонії на концерті «Подільське гроно калинове» Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» вінничан чекає свято емоцій, душевності, гумору й щирості.

Програма розкриє всю красу та одухотвореність української народної пісні, танцю та музики подільської землі. Вишукана лірика, вражаюча героїка й захоплююча патріотика у поєднанні з самобутнім мистецтвом дружніх до нас народів створять соковите гроно пісень, яке прийдеться до смаку кожному.

Концерт пройде у межах циклу подій, приурочених до 80-річного ювілею колективу.

Художній керівник та головний балетмейстер ансамблю «Поділля» — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — Назарій Давидовський, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

Концерт французької музики «Під лазурним небосхилом»

Нову вишукану романтичну програму «Під лазурним небосхилом» 24 квітня о 18.00 у філармонії презентують Академічний камерний оркестр «Арката» та провідна артистка Національної опери України, віртуозна і натхненна скрипалька Анастасія Шипак із Києва.

На рахунку талановитої скрипальки численні гастролі у межах України та за кордоном. Анастасія Шипак співпрацювала з такими колективами, як Національний ансамбль солістів «Київська камерата», камерний оркестр «Арката», Симфонічний оркестр Вінницької філармонії. Нині є артисткою ансамблю Kyiv Soloists та National chamber ensemble.

На концерті «Під лазурним небосхилом» глядачі будуть насолоджуватись французькою музикою, яка черпає своє натхнення з таких вічних життєвих джерел, як кохання, щастя, сенс життя.

— Запрошуємо на свято музики, краси і вишуканого мистецтва! — чекають усіх артисти.

Художній керівник та диригент камерного оркестру «Арката» — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

«Реквієм» Моцарта і славетні хори з Житомира і Тернополя

Гості з Житомира і Тернополя 26 квітня о 18.00 на сцені Вінницької філармонії презентують шедевр, який належить до найвизначніших надбань музичної культури людства. «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта почуємо у виконанні славетних колективів: Академічної хорової капели «Орея» Житомирської обласної філармонії, а також Академічного камерного хору «Бревіс» і Академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії.

— Це драматична поема про людські страждання й горе та про незмінну віру в майбутнє. Не пропустіть! — запрошують артисти.

Солісти концерту: заслужена артистка України Оксана Малецька (сопрано), Юлія Рудницька (альт), Іван Водвуд (тенор), Андрій Оленин (бас). Ведуча — заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук.

На концерті вінничани будуть насолоджуватися голосами неперевершених співаків всесвітньовідомої Академічної хорової капели «Орея», що за 37 років стала справжньою сенсацією у мистецтві. Адже не так багато в світі капел, у творчому доробку яких 9 світових Гран-прі та 40 перших місць на міжнародних хорових конкурсах.

«Орея» — це справжній хоровий театр, що показує нам перспективу, в якій може розвиватися хорове виконавство. Артисти капели майстерно володіють різними вокально-тембровими манерами виконання та мають особливий еталонний звук. Професіоналізм «Ореї» полягає у створенні художніх образів, для яких слугує все — і характер звуку, і елементи режисерських підходів до кожного твору художнього керівника і головного диригента — заслуженого діяча мистецтв України Олександра Вацека.

Побувати на концерті «Орея» — немов потрапити в інший вимір. Це емоції, які часом неможливо описати словами.

Від Південної Кореї, Норвегії і Швейцарії до Німеччини, Франції, Іспанії, Італії і Бельгії — «Орея» вразили мільйони глядачів по всьому світу неперевершеною грою голосу, харизмою та шаленою енергетикою.

Президент Асоціації французьких хорів Марсель Корнелю так оцінив виступ капели: «Це один з чотирьох найкращих хорів світу, яких я коли-небудь чув».

А Келлі Парк, художній керівник 1-го міжнародного хорового фестивалю у м. Інчон (Південна Корея), сказав: «Цей колектив встановлює нові світові стандарти хорового мистецтва і є найкращим послом України за всі роки».

Репертуарна багатогранність «Орея» вражає: це і класична, і народна, і сучасна українська музика, а також твори зарубіжних композиторів у спектрі від старовинних шедеврів XVI століття до авангарду. Інтригують і сценічна довершеність, надзвичайно яскраві та переконливі інтерпретації як добре відомих, так і нових сучасних хорових опусів.

Красу захоплюючого світу хорової музики на концерті також презентує знаменитий Академічний камерний хор «Бревіс».

Вже чверть століття «Бревіс» є справжньою окрасою Тернопільської обласної філармонії. Мистецьким «Батьком» колективу є заслужений артист України Святослав Дунець, а у складі співають випускники провідних музичних навчальних закладів України.

За 25 років творчої діяльності хор «Бревіс» репрезентував українське хорове мистецтво як в Україні, так і в Німеччині, Польщі, Бельгії, Франції. А також підготував і виконав понад 90 програм, до яких увійшли твори українських та зарубіжних композиторів. Репертуарна палітра колективу різноманітна і здатна задовольнити смаки і вподобання будь-якого шанувальника хорової музики.

— Хоровий спів — це душа нашого співучого народу, невіддільна, найбагатша та найдавніша частина нашої культури. З плином часу хоровий спів не тьмяніє, не втрачає своєї багатогранності, а навпаки, збагачується сучасними гармоніями, багатством тембрів, зачіпає у людських душах ті найтонші струни, котрі не дають українській нації впасти на коліна, — відзначають артисти «Бревіс».

Навіть у важкий для України час артисти працюють на своєму культурному фронті, зберігаючи хорове мистецтво, співаючи українські пісні та стверджуючи нас всьому світу, як українську націю.

На концерті 26 квітня у Вінниці захват від витонченої гри подарують всім глядачам також артисти Академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії на чолі з художнім керівником і головним диригентом — народним артистом України Мирославом Крілем.

За період своєї творчої діяльності оркестр підготував і виконав понад 160 концертних програм, неодноразово брав участь у міжнародних та регіональних фестивалях, а з камерним складом здійснив концертні тури у Франції, Німеччині, Бельгії та Польщі, де на всіх концертах звучала українська музика.

Велику увагу Симфонічний оркестр Тернопільської філармонії приділяє виконанню української народної та класичної музики, плідно співпрацюючи з видатними диригентами і музикантами сьогодення.

Концерт «Цей сон, цей сон…» Леонтович-капели

Найкращі хіти України часів Незалежності у захопливих аранжуваннях та інтерпретаціях 29 квітня о 18.00 на концерті «Цей сон, цей сон…» презентує Подільській камерний хор «Леонтович-капела».

Молодий, креативний хоровий колектив — справжня родина талановитих і співочих людей! Пісенна скарбниця «Леонтович-капела» весь час поповнюється вражаючими композиціями, які набувають шаленої популярності у публіки. Звучать завжди яскраво, драйвово, із молодим запалом.

Художня керівниця хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук, ведуча — Вероніка Ганай.

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

«Без тебе мені не потрібне небо!» Гурт ТІК вразив зворушливою прем’єрою, у якій кожний впізнає себе

Тіна Пересунько: «Диригент Кошиць у 1914 році був у захваті від Вінниці, що була як цвітучий вишневий садок»

Сучасні Мадонни: вінничанки стали героїнями кліпу «нового Винника» Андрія Кравченка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вітя

    Підараси
  • Вітя

    Гайда до нас на передову
  • Вітя

    Зайнятись більше нічим?

keyboard_arrow_up