Музичний фестиваль БарRockКо: що це таке та чим він може вас зацікавити

Музичний фестиваль БарRockКо: що це таке та чим він може вас зацікавити
Команда організаторів фестивалю
  • Залишилося трішки більше тижня до, напевно, найважливішої культурної події містечка Бар. 19 та 20 липня там пройде фестиваль сучасної музики БарRockКо. Що ми про нього знаємо?

Ще у далекому 2007-му цей фест був організований для того, щоб дати можливість виступати перед глядачами місцевим музикантам. Звідси пішла й назва: Бар – на честь міста, Rock – стиль музики, а Ко – фестиваль, що об’єднує навколо себе компанії друзів.

У 2008-му фестиваль не повторився. Як і у наступні вісім років. Однак у 2017-му активна молодь взялася відроджувати фестивальне життя свого міста. І цьогоріч у Бару пройде вже третій поспіль БарRockКо.

Не зайвим буде сказати, що з кожним разом він все впевненіше тримається на ногах. Якщо два роки тому фестиваль був одноденним, рік тому – одноденним, але з двома локаціями, то цього разу він трансформувався у дводенний івент з двома сценами. 

Команда організаторів фестивалю

Як ми вже написали, буде дві сцени: головна та мала. Програма головної складатиметься з п’яти знаних на українських теренах гуртів. 

Відкриватимуть її інді-виконавці зі столиці «Хмарно з проясненнями». За ними на сцену вийдуть важковики Auditoria, кияни FRANCO та англомовні виконавці badpit.

Хедлайнерами стануть хмельничани-хардкорники «Чумацький шлях».

Вартість вхідного квитка до головної сцени – 100 грн.

На фестивалі буде реалізовано проект «Голос хвилі». Це творча колаборація різних українських фестивалів, які надаватимуть локацію для виступу молодих виконавців. На БарRockКо такою локацією стане мала сцена, що знаходитиметься на центральній площі міста. 

У рамках цього проекту до Бару приїдуть десять молодих гуртів з усієї країни, які протягом двох днів безкоштовно виступатимуть перед гостями фестивалю. 

У перший день гратимуть гурти «Спека», VOVK, «Божевілля» і закриватимуть сцену інді-виконавці The Unsleeping. У минулому році цей гурт випустив свій перший міні-альбом, а вже у серпні цього року представлятиме Україну на одному з кращих фестивалів Європи Sziget Festival.

Суботню сцену відкриють відомі вінницькій публіці рокери «Не Лізь, Бо Вб’є». Продовжать розважати присутніх львів'яни Piano, хмельницький гурт «Бабай», а завершиться фестивальне літо в Бару піснями Season Of Melancholy.

Назви ще двох гуртів будуть оголошені найближчими днями.

У п’ятницю обидві сцени працюватимуть з 17:00 до 23:00. У суботу мала сцена гудітиме з 15:00 до 20:00. 

Організатори вирішили не обмежувати гостей фесту однією лише музикою. Тому вигадали ще кілька цікавих форматів. Одним з таких стане історичний ярмарок.

На ньому будуть знаходитися історичні реконструктори та інші костюмовані персонажі. З ними можна буде поспілкуватися та сфотографуватися. Також вони будуть розповідати різні легенди та історії, що пов’язані з Баром. 

Не обійдеться й без лаунж-зон, де можна буде скуштувати смаколики, випити крафтові напої або придбати фестивальну сувенірну продукцію. 

Ще однією фішкою фестивалю стане спрямованість на екосвідомість. Для цього залучать екопатруль, який буде пояснювати гостям заходу, чому нам краще відмовитися під пластику та як, наприклад, почати сортувати сміття. 

Додамо, що з цього року фестиваль БарRockКо відмовляється від пластикових стаканчиків. Тепер тут можна буде придбати посуд тільки для багаторазового вжитку. Коштуватиме він близько 20 гривень. 

Також передбачена чартерна програма повернення до Вінниці. Тим, хто планує залишатися на заході до ночі, а потім повертатися додому, потрібно попередньо забронювати місце в транспорті. 

А для тих, хто вирішить залишитися у Бару до ранку, на території стадіону буде облаштовано наметове містечко. Якщо такий варіант ночівлі вам не підійде, організатори можуть запропонувати переночувати у кімнаті місцевого гуртожитку. 


Детальніше про БарRockКо читайте ТУТ.

При виникненні питань телефонуйте: (096)757-41-48, (067)172-14-28.

Або пишіть на [email protected]


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up