Мурали вибрали. На шести будівлях з'являться масштабні малюнки до Дня міста

Мурали вибрали. На шести будівлях з'являться масштабні малюнки до Дня міста
На думку редакції "20хвилин" мурал львів'янина Тараса Довгалюка під назвою "Добробут" є найкращою роботою минулорічного "VIN-ART-CITY"

У Вінниці продовжується підготовка до резиденції “VIN-ART-CITY”. У рамках нього, митці з України та з-за кордону створять масштабні малюнки на шести будинках у місті.

– Уже відібрали шість малюнків, які прикрасять стіни будівель. У вівторок, 19 липня, їх затвердили у Вінницькій міській раді. Але художники постійно вдосконалюють свої ескізи, все ще буде уточнюватися, – каже голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» та один із організаторів Олександр Никитюк.

Олександр Никитюк, керівник ГО "Лабораторія актуальної творчості"Також Олександр розповів, що розмальовувати стіни будинків будуть художники не тільки з України, але й з-за кордону.

– Наші чеські друзі знову будуть створювати мурал на “Вінтері” (Театральна, 15 - авт.). Це буде продовження проекту “Вінниця – місто мрій”. Ескіз ще не готовий, але цілком ймовірно, що у “Замріяної дівчинки” з’явиться друг, – каже голова ГО “Лабораторія актуальної творчості”.

Відео дня

Міську думу замінили на школу №34

Серед шести будівель, на розмалювання яких дала дозвіл міськрада, художники згодом відмовилися від колишнього будинку Міської думи (Соборна, 67).

– Поспілкувавшись з архітекторами та художниками, вирішили поки що відкласти плани на Міську думу, - каже голова ГО “Лабораторія актуальної творчості” Олександр Никитюк. – Тому замість цього будинку був запропонований фасад школи №34. Там якраз проводять ремонтні роботи, утеплення стін.

Які мурали прикрасять будівлі?

“Старий Амстердам” (автор Ірина Поліщук) - Соборна, 22“Янгол-Охоронець” (Антон Ходаков) - Соборна, 50​“Соняшник” (Тарас Довгалюк) - Гоголя, 1“Річка Буг” (Артур Столярук) - технічна будівля на проспекті Коцюбинського

Ескіз мурал-арту ще в роботі“Дерево знань” (Наталія Лісова, Олександр Марченко, Володимир Ходак) - школа №34 на вулиці Миколи Ващука, 12 (колишня Квятека)

 

В редакції "20хвилин" поки що немає ескізу малюнку. Але як повідомив Олександр Никитюк, вірогідно у "Замріяної дівчники" з'явиться друг - чеський хлопчик

“Вінниця - місто мрій” (Іво Наврат, Збінек Лінгарт) - Театральна, 15 (ВІНТЕРА)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Торонтуй

    От же ж людям ..... делать.
  • Анонім

    Муралы от слова "мура"?
  • Анонім

    кошти виділіть не на художників а на приведення у нормальний стан будівель
  • Анонім

    Подивіться, які обшарпані ці будинки. Краще б привели в порядок криші і вікна. Стіни треба щоб наново мазали та викладали плиткою навчені ремісники. А якщо обшарпану стіну підмалює художник -до добра це не доведе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up