«Козацькими стежками»: вінничан запрошують на нову екскурсію. Дізнались ціни

«Козацькими стежками»: вінничан запрошують на нову екскурсію. Дізнались ціни
  • «Офіс туризму Вінниці» цієї суботи, 10 червня, пропонує новий екскурсійний проєкт «Козацькими стежками» з гідесою Оксаною Роздорожнюк.
  • Учасники завітають до Астроблеми, палацу Мерінга та в інші цікаві історичні місця. Ціна 600 гривень.

Як повідомляє Visit Vinnytsia, це одноденний сімейний тур Вінниччиною.

Маршрут туру: Вінниця – Стара Прилука (Палац Мерінга, пам’ятник Зельману Ваксману) – Мала Ростівка (Палац генерала Заботіна) – Іллінці – Кальник (пам’ятник Івану Богуну) – Хрінівка (зоодворик) – Дашів (обід) – Іллінецька Астроблема.

Відео дня

Під час мандрівки можна буде дізнатись про:

  • Палац Сергія Мерінга у Старій Прилуці, декорований у мавританському стилі і збудований подібно до Маріїнського палацу у Києві. У XVI столітті біля замку було 4000 козацьких осель.
  • Сусіднє село Нова Прилука. Воно було сотенним козацьким містечком і сьогодні відомо тим, що тут народився знаменитий мікробіолог, Лауреат Нобелівської премії Зельман Ваксман.
  • Палацо-парковий комплекс садиби Заботіних. Його збудували у неоготичному стилі у Малій Ростівці. Тут можна оглянути відроджену сучасниками дерев’яну козацьку церкву.
  • Кальник, який був місцем розташування Кальницького (пізніше Вінницького) козацького полку. В різний час його полковниками були Іван Богун, Іван Вертелецький та Іван Сірко.
  • Стародашівську Михайлівську дерев’яну п’ятикупольну церкву. Вона є пам’яткою архітектури національного значення і вважається одним із кращих витворів дерев’яної архітектури Поділля. Також у Дашеві можна побачити палац Влодзімежа Потоцького.
  • Зоодворик «Лісова казка» в лісництві у Хрінівці. Там доглядають за різними тваринами, яких врятували від загибелі. Загалом тут близько 300 підопічних.
  • Іллінецьку Астроблему у фіналі мандрівки. Це місце падіння метеориту на поверхню планети 400 мільйонів років тому.

Розпочнеться тур о 7.30, а повернення у Вінницю планується орієнтовно о 18.00-19.00. Для участі необхідна попередня реєстрація за ЦИМ посиланням. Місце зустріч: навпроти Центрального автовокзалу (вул. Київська, 8). Вартість 600 гривень.

Нагадаємо, у червні вінничани можуть відвідати 10 екскурсій і турів. Подорожі у межах області, серед них є новинки. 
 

Читайте також:

Бердвочинг — чудовий відпочинок та хоббі. Що це таке та як долучитися?

Одяг вінничан початку ХХ століття: у краєзнавчому музеї відкрилася тематична виставка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up