Концерт «Другої Ріки», театр, автобус-кабріолет: що робити та куди піти у Вінниці в червні

Концерт «Другої Ріки», театр, автобус-кабріолет: що робити та куди піти у Вінниці в червні
  • У місті поступово більшає культурних подій, завдяки яким можна ненадовго відволіктися від реалій нашого сьогодення. 
  • У червні ви можете піти на різноманітні екскурсії, концерти відомих виконавців, поплавати на гондолі та теплоходах, подивитися на нових мешканців звіринцю, обрати програму на будь-який смак у планетарії.

Благодійний концерт гурту «Друга Ріка»

На концертах в Україні та Європі музиканти почали збирати кошти для підтримки військових та українців, які постраждали від російської агресії. Допомога спрямовується за реальними запитами від військових та внутрішньо переміщених осіб. Мета гурту —  €14 000 на два пікапи на потреби 95 десантно-штурмової бригади (в/ч А0281). 

Відео дня

Коли: 3 червня
Де: ресторан Mont Blanc
Квитки: від 390 гривень

Цикл безкоштовних екскурсій Вінницею 

Ознайомчі прогулянки з циклу «Пізнай Вінницю», організовані департаментом маркетингу міста та туризму ВМР, продовжаться у червні ще чотирма екскурсіями. Проходитимуть вони щоп’ятниці, стартуючи о 17:00. Три з них будуть виключно для внутрішньо переміщених осіб, одна — для вінничан та переселенців з інвалідністю з маршрутом, який можна буде проїхати на візку.

Програма складатиметься з двох оглядових та двох тематичних прогулянок. З коротким описом кожної можна ознайомитися у відповідній гугл-формі, через яку відбувається реєстрація:

  • 3 червня. Інклюзивна тематична екскурсія «Коріння пам’яті й букет емоцій» від Тетяни Рибак. Деталі;
  • 10 червня. Оглядова екскурсія «Вінниця за 100 хвилин» від Альони Сазонової. Деталі;
  • 17 червня. Тематична екскурсія «Жінки, плітки та дрібка любові» від Тетяни Рибак. Деталі;
  • 24 червня. Оглядова екскурсія «Архітектурні перлини вулиці Соборної» від Людмили Очеретної. Деталі

Місце старту екскурсій буде повідомлятися за день-два до заходу, коли зареєстрованій особі телефонуватимуть організатори для підтвердження участі.

Благодійний концерт Kozak System

Вони не обмежуються стильовими чи жанровими рамками. У творчості «козаків» є все: від потужного панк-року до щемких ліричних балад на вірші сучасних поетів, від мелодійного етносу до мультижанрової суміші козацьких пісень з регі, від гостросоціальних треків до патріотичних військових гімнів.

Коли: 12 червня
Де: Royal Pub
Квитки: від 390 гривень

Театр імені Садовського

Нарешті вистави повертаються. Причому не лише на малу, але й на велику сцену. Репертуар на червень приємно радує. 

Квитки: ТУТ

Концерт гурту «Ляпіс-98»

Сергій Міхалок та його банда подарують усім, хто прийшов, вечір перевіреної часом музики, приправленої шаленим артистизмом і драйвовими ритмами. Приходьте, щоб повернути молодість і залишитися в цій порі якнайдовше.

Коли: 13 червня
Де: Будинок офіцерів
Квитки: від 290 гривень

Теплоходи

У Вінниці розпочався сезон прогулянок на теплоходах «Микола Пирогов» та «Ляля Ратушна». Маршрут не змінився: від Центрального автовокзалу до Сабарова. Прогулянка розпочинається при наявності мінімум 15 пасажирів. 

Вартість квитків: 100 гривень для дорослих; 90 гривень для студентів та учнів; 80 гривень дитячий (з 6 до 10 років); Діти до 5 років безплатно. Теплоходи курсують з 10.00 до 20.00.

Простір-студія «ПІЧ»

«Тренінг внутрішньої свободи». Кожний з нас з дитинства творча людина. З роками ми набуваємо «броню характера». Систему заборон, упередженостей, комплексів і страхів. Все те, що так, або інакше, стримує і гасить наш творчий потенціал. Завдання тренінгу — шляхом фізичних і психологічних вправ, творчих завдань зменшити тиск цієї броні, щоб звільнити своє творче «Я», звільнити свою креативну енергію, стати більш вільним не тільки у творчому, але і у повсякденному житті. Автор та куратор тренінгів — актор та режисер театру імені Садовського Григорій Сиротюк. 

Коли: щосуботи — 14.30, щонеділі — 12.00.
Де: ПІЧ, вулиця Пушкіна 25.
Вартість одного заняття 100 гривень. 
Обов’язкова реєстрація ТУТ.

Подільський зоопарк

У звіринці можна побачити: зубра, верблюда, антилоп, оленів благородних, оленів плямистих, ведмедів бурих та гімалайських, мавп, вовків, лисицю тощо. Є там й чимало цікавих птахів: орли, беркути, білоголові сипи, фазани, страуси, павичі, лебеді білі та чорні... Нещодавно у вінницькому зоопарку оселилися ягуар та тигриця. До речі, перед походом до звіринцю, можете подивитися наш нещодавній репортаж звідти.

Вхід: дорослі — 100 гривень, учні/студенти — 50 гривень, діти від трьох до шести років — 20 гривень, діти до трьох років — безкоштовно. Час роботи: щоденно з 09.00 до 19.00. Квитки ТУТ.

Зоодворик

У Центральному парку імені Леонтовича також є цікаве місце з цікавими мешканцями. У зоодворику живуть мавпи, єнот, поні, носухи, сурикати, кенгуру, черепахи та інші кудлаті та пернаті мешканці. Більшість тварин можна гладити та годувати. Заклад працює щодня з 10.00 до 19.00. Вартість квитків: 50 гривень. 

Планетарій

Вінницький планетарій залишився єдиним в Україні, який наразі працює. Решта аналогічних установ та обсерваторій припинили роботу через війну. Вінницькі науковці підготували для відвідувачів цікаві програми та різний смак. Загалом їх близько сотні. Сьогодні вартість квитка для дошкільнят становить 20 гривень. Для школярів та студентів 30, а для дорослих — 40 гривень. Квитки ТУТ

Національний музей-садиба Пирогова

Музей складається з взаємопов’язаної системи об'єктів культурної спадщини та пам'яток садово-паркового мистецтва. Це, зокрема, будинок видатного лікаря Миколи Пирогова. У ньому він жив, там представлена експозиція про його життя та діяльність, проводяться екскурсії. Музей-аптека — музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної Пирогова в його садибі Вишня. Церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло вченого. Працює щодня з 10.00 до 16.00. Більше про музей читайте на сайті закладу. Квитки: ТУТ.

Двоповерховий автобус

BusPass — це двоповерховий «кабріолет», який катає вінничан та гостей міста від Центрального автовокзалу до садиби Пирогова. Протяжність маршруту — 22 км. Тривалість — 1,5 години. Пасажирів супроводжує професійний гід.

Вартість квитка:
Дорослий — 240 гривень
Дитячий 6-14 років — 150 гривень
Пільговий — 190 гривень
Бронювання за телефоном: (066)169-03-79

Катання на гондолі

Вінниця є одним із небагатьох українських міст, де можна поплавати на незвичному транспорті — гондолі. Пливуть, куди скажете. У плавання можна прихопити шампанське та фрукти. За кермом буде досвідчений вінницький гондольєр у відповідному вбранні. 

Вартість: 500 гривень за 40 хвилин

 

Читайте також:

«Година патріотичної поезії»: вірші про війну читали місцеві автори і незрячі вінничани

Сучасний Мамай і партизани-«Росомахи»: гурт «ТІК» презентував новий кліп на трек-маніфест «Люби ти Україну!»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Танюша Рыбкина

    Доброго дня, редакція. Будь ласка, зв’яжіться за тел.0661690379 для отримання достовірної інформації щодо Найкраща оглядова екскурсія Вінниці на автобусі-кабріолеті Bus Pass
  • Ядвига Фениксовна

    "У будинок Радіона в Ірпені влучило два снаряди — родина чоловіка залишилася без квартири. Там майже повністю згоріли навіть батареї..."
    Два міста в Україні-два полюси...

    Лариса Панібратюк reply Ядвига Фениксовна

    Ядвига Ядвіга в Україні два міста?🤔
  • Кульчицька Марина

    супер,як завжди в Вінниці все по-європейськи
  • Ярослав Кондратенко

    «Ляпiс Трубецькой» 🇪🇺 нові дати та міста
    • 09/06 – Братислава 🇸🇰
    • 10/06 – Штутгарт 🇩🇪
    • 11/06 – Саарбрюккен 🇩🇪
    • 12/06 – Дюссельдорф 🇩🇪
    • 21/06 – Цюрих 🇨🇭
    • 30/06 – Краков 🇵🇱
    • 01/07 – Вроцлав 🇵🇱
    • 13/10 – Прага 🇨🇿

keyboard_arrow_up