Про нову кінострічку «Червоний»: це перший фільм, в якому героя – українця – не вбивають

Про нову кінострічку «Червоний»: це перший фільм, в якому героя – українця – не вбивають
  • На День Незалежності в кінотеатрі SmartCinema пройде прем'єра гостросюжетної історико-пригодницької драми «Червоний»
  •  Стрічка оповідає про в'язнів українців, литовців та інші народи, які, незважаючи ні на що, прагнуть скинути окови неволі


Попри те, що прем'єра «Червоного» відбудеться тільки через тиждень, деякі вінничани вже мали змогу подивитися стрічку минулої п'ятниці, 11 серпня, коли пройшов передпрем'єрний показ. На зустріч з кіноманами та журналістами приїхали автор книги і сценарію Андрій Кокотюха, режисер Заза Буадзе, виконавець головної ролі – актор Микола Береза ​​і головний оператор Олександр Земляний.

– У фільмі багато різних сцен, історій і емоційних пластів, тому кіно вийшло багатошаровим. Унікальність цього продукту (а це продукт, який розрахований на певного споживача) в тому, що кожен зможе знайти в ньому свою тему. Якщо хтось захоче побачити там кохання – він його побачить. Хтось побачить дружбу, зраду, міцність, а комусь сподобається жаргон, – говорить Микола Береза. – Як на мене, цим фільмом починається хвиля українського кіно. До кінця року на великий екран вийде 13 українських фільмів. І вони не просто виходять, на них чекають глядачі, які готові їх підтримати.
 

Відео дня


Події картини розгортаються в 1947 році в таборі ГУЛАГу, де опиняються двоє українців – Данило Червоний і Віктор Гуров. Перший, в минулому член Української повстанської армії (УПА) і родом із Західної України, другий – радянський льотчик зі Сходу, для якого патріотизм не є пріоритетом. Незважаючи на різні ідеали, їх об'єднує не лише спільна камера, але і країна, у якій вони народилися – Батьківщина. Коли герої усвідомлюють це, вони вирішують, що для виживання в таких умовах потрібно допомагати один одному і пліч-о-пліч протистояти режиму начальника табору майора Абрамова, який ненавидить «бандерівців» і всіма силами намагається їх знищити. Червоний знає, що в будь-який момент його можуть усунути, тому очолює бунт у ГУЛАГу, який перетворюється на повстання. Повсталих менше і вони розуміють, що шансів на успіх практично немає, але вони будуть намагатися побороти непереборне, щоб перестати день за днем ​​проходити всі кола пекла.
 


– Ідея фільму – потяг людини до свободи і це перший за багаторічний період фільм, в якому героя – українця – не вбивають. Не обов'язково, щоб ним був саме воїн УПА, який опиняється в полоні, адже в таких самих обставинах опинялися герої й інших фільмів, – розповідає Андрій Кокотюха. – Наша картина про нетерпимість до свавілля, про розуміння ненормальності ситуації, коли ти знаходишся в неволі – а за що? Ти не зробив ніяких злочинів і раптом за колючим дротом. Хтось терпить, а хтось ні! А меседж нашого фільму для тих, хто не хоче терпіти. Це патріотичний фільм, а патріотичний фільм – це коли українці йдуть в кінотеатри не з примусу, а добровільно, щоб подивитися своє, їм подобається сюжет і жанр. І мені б дуже хотілося, щоб люди нарешті почали цитувати українське кіно, брали інтерв'ю у акторів та актрис, а також ходили на українське кіно.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Таварисч

    "Це патріотичний фільм, а патріотичний фільм – це коли українці йдуть в кінотеатри не з примусу, а добровільно, щоб подивитися своє, їм подобається сюжет і жанр. І мені б дуже хотілося, щоб люди нарешті почали цитувати українське кіно, брали інтерв'ю у акторів та актрис, а також ходили на українське кіно."

    Авторы - вы что реально считаете что на эту херь кто-то добровольно пойдет?  У меня для вас плохие новости.
  • Задунайский Торонтуй

    Казка дідуся Панаса.
  • З.А.Глядач

    "перший фільм, в якому героя – українця – не вбивають"

    Невже?

    Раджу авторові подивитися фільм "Той, хто пройшов крізь вогонь".

    Олег Левадный reply З.А.Глядач

    Сходу - "В бой идут одни старики" - там вообще Маэстро чуть единственный, кто выжил)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up