«Хайпове літо» та пісні і танці Польщі й Грузії: ТОП-5 концертів серпня у Вінницькій філармонії

«Хайпове літо» та пісні і танці Польщі й Грузії: ТОП-5 концертів серпня у Вінницькій філармонії
  • До кінця серпня у Вінницькій обласній філармонії вінничан і гостей міста щотижня чекають яскраві концерти.
  • «Серенада кохання» з піснями Азнавура і Кос-Анатольського, «Stand With Ukraine» з хітами Стінга, Пола Маккартні і Біллі Айліш, великий концерт Симфонічного оркестру філармонії «Європейська музика з українською душею» та феєрія танців і пісень України, Польщі, Молдови, Чехії та Грузії на концерті Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» до Дня незалежності.
  • Крім того, вперше пройде неординарна інтерактивна музична програма «Хайпове літо» Подільського камерного хору «Леонтович-капела», під час якого глядачі навіть зможуть взяти безпосередню участь у концертних номерах!

— Частина коштів, виручених з продажу квитків, буде спрямована на потреби ЗСУ. Приходьте на наші концерти та зробіть свій внесок у наближення Перемоги! — запрошують артисти Вінницької обласної філармонії.

Всі концерти відбуваються з дотриманням вимог воєнного стану. У разі спрацювання сигналу повітряної тривоги під час концерту адміністратори філармонії проводять глядачів у спеціально обладнане укриття.

Відео дня

«Серенада кохання» з піснями Азнавура і Кос-Анатольського 

У четвер, 10 серпня, о 18.00 у філармонії вінничан і гостей міста чекає «Серенада кохання» — яскравий концерт про літо, любов та її безмежні відтінки.

Фольк, класика, старовинна та сучасна, європейська та наша рідна, чутлива і шалено прекрасна пісня! Солісти філармонії вразять творами Шарля Азнавура і Алессандро Скарлатті, Франца Шуберта і Жоржа Бізе, Франца Легара і Чезаре Біксіо, Жуля Массне і Германа Жуковського, Віктора Косенка і Анатолія Кос-Анатольського, Станіслава Людкевича та Ігоря Шамо, Олександра Білаша та Ігоря Поклада.

 — Літо — це не тільки час спеки, канікул, відпусток, а ще й час закоханості, радощів та переживань, пестощів та страждань, ніжності, пристрастей і дивовижних емоцій. На концерті «Серенада кохання» запрошуємо всіх насолодитися легкою, приємною і неймовірною музикою. Або ж навіть під серенади і солоспіви освідчитись у коханні! — запрошують артисти.

На концерті для нас співатимуть і гратимуть виконавці: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужені артисти України Наталія Векленко (сопрано) та Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон), Емілія Писаренко-Івлєва (скрипка), Оксана Михайлишена (фортепіано), Марія Александрова (фортепіано), заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко (художнє слово).

«Stand With Ukraine» з хітами Стінга, Маккартні і Біллі Айліш

У вівторок, 15 серпня, о 18.00 у філармонії не пропустіть концерт «Stand With Ukraine» квартету «Експромт». У виконанні талановитих солістів: Ольги Плакидюк, Наталії Бурмістрової й Антона Лазаренко глядачі почують улюблені хіти Стінга і Пола Маккартні, Pink Floyd та Scorpions, Guns N'Roses, Біллі Айліш та інших світових зірок, які з початку повномасштабного вторгнення рф підтримують Україну.

— Назва концерту «Stand With Ukraine» символічна, адже у ній зосереджена велика міць всеосяжної допомоги кожної свідомої людини з усього світу, численних масштабних акцій по усій планеті для посилення нашого опору, — відзначають у філармонії. — Дев'ять років тому в нашу країну прийшла війна. Вже майже півтора роки під незгасаючим вогнем Україна стоїть непохитною стіною перед навалою орди, захищаючи весь цивілізований світ від найбільшого зла XXI сторіччя. Але, щоб ця стіна вистояла, весь світ має стояти разом з нами! Із початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну звичайні люди та світові зірки стали на підтримку українського народу. У знак глибокої вдячності всім, хто разом з нами, квартет «Експромт» та солісти філармонії 15 серпня на концерті «Stand With Ukraine» співатимуть пісні артистів та колективів, які допомагають Україні. Продовжуймо стояти, тримаймо стрій, бо разом ми непереможні! 

Симфонічний оркестр і «Європейська музика з українською душею»

17 серпня о 18.00 Симфонічний оркестр та солісти філармонії вразять великим концертом «Європейська музика з українською душею», що стане черговим символом єднання України з державами, які самовіддано нас підтримують у час війни.

Концерт буде наповнений відомими творами європейських композиторів, що нині набувають нових, але все таких же актуальних змістів.

Тональність концерту задасть увертюра Людвіга ван Бетховена «Егмонт», яку також називають «музикою супротиву». Вона буде присвячена всім українцям, які героїчно відстоюють незалежність нашої країни і знаходяться на передовій боротьби сил добра із силами зла та стримують орду, що загрожує не лише Україні, а й усій Європі та всьому світу.

Тему боротьби за свободу і незалежність продовжить сюїта українського композитора Георгія Майбороди до трагедії Вільяма Шекспіра «Король Лір», а саме останні частини сюїти: «Марш» і «Бій».

Музику Джона Вільямса з легендарного фільму «Список Шиндлера» оркестр присвятить пам’яті жертв російської агресії: загиблим військовослужбовцям і мирним жителям, яких вбили російські окупанти.

У програмі концерту також прозвучать твори Миколи Лисенка, Лева Колодуба, Йоганнеса  Брамса, Річі Валенса, Джоша Гробана, Аґустіна Лара, Алессандро Сафіна.

Солісти концерту: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон) та Емілія Писаренко-Івлєва (скрипка).

Художній керівник Симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков, диригент — Наталія Кременюк.

Пісні і танці дружніх народів на концерті до Дня незалежності України

22 серпня о 18.00 у філармонії пройде особливий концерт Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» до Дня незалежності України.

Окрім українських пісень і танців, на концерті артисти познайомлять глядачів із багатою культурою дружніх до нас країн. Будемо насолоджуватися піснями і танцями Польщі, Молдови, Чехії та Грузії.

Концерт Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» — це потужне нон-стоп шоу із заворожливим звучанням хору, унікальними голосами солістів, неймовірними трюками артистів балету та запальними оркестровими витинанками, від яких мурашки по шкірі.

Живий звук, живі емоції, живе мистецтво вкотре підтвердять, що наша сила в єдності!

— Об’єднанні піснею та натхненні спільною метою ми зберемося дружнім українським родом, щоб привітати нашу могутню і нескорену державу з її найважливішим святом, — запрошує всіх ансамбль «Поділля». — Слава Україні! Героям слава!

Художній керівник та головний балетмейстер ансамблю «Поділля» — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — Назарій Давидовський, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

«Хайпове літо» від хору «Леонтович-капела»

30 серпня о 18.00 у філармонії Подільський камерний хор «Леонтович-капела» здивує новою за формою і змістом програмою «Хайпове літо».

Цей неординарний інтерактивний концерт, обіцяють артисти, вразить навіть найвибагливішого слухача.

— Буде надзвичайно класно і драйвово! Під час цього концерту артисти нашого колективу вражатимуть яскравими зразками української та європейської хорової музики, окрім цього глядачів чекає динамічний інтерактив, безпосередня участь у концертних номерах хору, захоплива імпровізація та гарантовано незабутні емоції від «хайпового» музичного багатоголосого вечора і маленькі призи, — розповідає художня керівниця Подільського камерного хору «Леонтович-капела», заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина. — Ми скучили за нашим любим глядачем і чекаємо вас!

Ведучою концерту буде Вероніка Ганай, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук.

Квитки на всі концерти можна придбати на сайті afisha.vn.ua та у касі Вінницької обласної філармонії.

 

Читайте також:

Зірка з Японії і яскраві косплеєри! Фестиваль аніме і K-pop у серпні здивує Вінницю

Від Конго і Китаю до Бразилії і Перу! Новий творчий рух Козюка об’єднав 258 митців з понад 27 країн

росіяни масово блокують пісню ТІК «Кацапи», а люди пишуть: «Цей хіт ще будуть наші правнуки співати!»

Вінниця у піснях: музичні композиції, у яких згадують наше місто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up