Ґоулстон and Дейвіс: ТОП-5 книг, які варто прочитати у травні

Ґоулстон and Дейвіс: ТОП-5 книг, які варто прочитати у травні
  • Кожного місяця редакція RIA/20хвилин разом із консультантом Книгарні «Є» Олегом Пенішкевичем відбирає п’ять книжок, які, на його думку, варто прочитати.
  • У цій добірці ми зібрали твори Сергія і Олексія Парновських, Марка Ґоулстона, Нормана Дейвіса та Карла Ґустава Юнґа.

Олег вважає, що весняний гештальт потрібно «закривати» літературою, вміст якої допомагає продукувати хороші думки. Таким жанром, на його думку, є нон-фікшн. Себто історії, що будуються не на вигадках, а на фактах.

Цього разу нас запрошують пройти екскурс з фізики та космології. Навчитися спілкуватися з психами. Понишпорити закутками історії Європи. Зануритись у глибини власної особистості. І знайти відповіді на питання, що не дають спокою з самого дитинства.

«Як влаштовано Всесвіт. Вступ до сучасної космології»

(Сергій Парновський, Олексій Парновський)

– Якщо ви не надто добре розумієтесь на фізиці та космології, але хотіли би це виправити, раджу прочитати цю книжку. Вона покликана пояснювати гуманітаріям, що таке ньютонівська механіка, загальна теорія відносності, як виник Всесвіт, як можна зважити світло та ще багато всього корисного.

Це справді цікавий екскурс у світ науки, де навіть «чайники» зможуть знайти відповіді на чимало важливих запитань. Уже після прочитання перших тридцяти сторінок, ви можете йти випендрюватися набутими знаннями у своїх гуманітарних колах.

«Як спілкуватися з психами»

(Марк Ґоулстон)

– Це той випадок, коли спочатку звертають увагу на обкладинку, а потім вже на все інше. Але вміст ще більш цікавий, тому що він про всіх ірраціональних людей, які нас оточують. А такими час від часу стає кожен з нас.

Книгу можна вважати методичкою, що пояснює, хто такі психи, які існують психічні розлади, як їх розпізнати, чим вони відрізняються один від одного і як поводити себе з такими людьми, щоб комфортно почуватися. Написана книга простою мовою, а для більш якісного засвоєння інформації у кожній з частин є приклади з професійної практики автора.

«Європа. Історія»

(Норман Дейвіс)

– Книга доволі величенька. Але не тому, що Дейвіс пише складно. Ні, він пише просто. А такий великий обсяг через те, що у ній описується хронологія всієї Європи, починаючи від її виникнення і до сьогоднішнього дня. Це видання про історію, відповідно уникнути дат ніяк не вийде. Але їх тут мінімальна кількість і тільки найважливіші.

На цих сторінках ви знайдете інформацію про цікаві культурні феномени: коли з’явилися джинси і як це вплинуло на історію, коли з’явилося фото і як це вплинуло на історію, коли з’явилося відео… Книга доволі дорога, але за ці кошти ви отримаєте 1200 сторінок корисної інформації плюс купу посилань.

«Aion. Нариси щодо символіки самості»

(Карл Ґустав Юнґ)

– Уже втретє намагаюся почати читати цю книгу, але не можу закінчити. Напевно, якщо ти вже починаєш читати Юнґа, потрібно зосереджуватися виключно на ньому. Це складна книга, це науковий трактат і щоб зрозуміти його вміст, потрібно постаратися.

У книжці автор класно пояснює перехідні моменти у дозріванні людини. Одним з найцікавіших є пояснення, що таке психологічна тінь. Тінь – це людина, але без норм, законів і правил. До певного моменту вона контролює кожного з нас, потім відбувається своєрідний злам і все стає навпаки. Повторю, що книга складна, але буде цікавою всім, хто прагне пізнати таємниці нашого існування.

«Велика книга Чому?»

– Не зважаючи на те, що це дитяча книжка, вона може зацікавити і багатьох дорослих. У ній зібрані питання-відповіді, які починають цікавити кожного з нас чи не з самого малку: чому небо синє, чому з’являються хмари, що таке високосний рік тощо.

Книга щедро усипана картинками і написана доступною, навіть для дітей від 6-7 років, мовою. Чому може стати у нагоді батькам? Тому що нерідко вони й самі не знають, як правильно відповісти своїм маленьким «чомучкам» на безкінечні запитання, а це видання стане для них хорошею шпаргалкою.


Якщо раптом пропустили:

Айзексон and Пітерсон: ТОП-5 книг, які варто прочитати у квітні 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up