Діти малюють оперну абетку! До фестивалю OPERAFEST TULCHYN проходить конкурс і вікторина

Діти малюють оперну абетку! До фестивалю OPERAFEST TULCHYN проходить конкурс і вікторина
  • Вже за місяць Вінниччина прийматиме зірок опери та гостей зі всієї України!
  • З 27 по 29 серпня IV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021 вражатиме яскравими прем’єрами, постановками і шоу просто неба на території парку легендарного Палацу Потоцьких у Тульчині.
  • А вже зараз всі діти можуть взяти участь у проекті «Створимо оперну абетку разом!» та отримати чудові призи від амбасадорів фестивалю.
  • Крім того — вперше запущено вікторину для дорослих.

— Окрім концертів кращих зірок опери з України та світу, кожного року до фестивалю OPERAFEST TULCHYN ми проводимо чимало цікавих проектів, взяти участь у яких запрошуємо всіх бажаючих, — розповідає продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель. — Зокрема, цього року для діток розпочато образотворчий конкурс «Створимо оперну абетку разом», а за ініціативи амбасадорів фестивалю Лариси Білозір та Миколи Кучера щорічна оперна вікторина проходить також і для дорослих.

Малюнки приймають до 10 серпня

На конкурс «Створимо оперну абетку разом» діти можуть надсилати свої малюнки до 10 серпня.

— Всі найкращі роботи будуть включені до другого видання «Дитяча оперна абетка OPERAFEST TULCHYN» та презентовані на виставці у Тульчині під час проведення фестивалю. Найкращі роботи обиратимуться дитячим журі та голосуванням на офіційній сторінці фестивалю у Facebook, — розповідає амбасадор фестивалю, народний депутат України Микола Кучер. —  Усіх бажаючих запрошуємо показати свою творчу роботу, присвячену оперному мистецтву, світу і отримати приємні презенти і особисте запрошення на фестиваль!

Відео дня

Умови участі у конкурсі дуже прості:

1. обрати будь-яку літеру і оперу, назва якої починається з цієї літери

2. зробити тематичний малюнок, аплікацію або будь-яку іншу картинку.

Малюнки мають бути у форматі А3. Техніка виконання — без обмежень. Можна малювати чим завгодно і у будь-якому стилі!

3. написати коротку інформацію про автора роботи (до 100 слів)

4. надати письмову згоду на обробку персональних даних (у довільній формі)

5. надіслати все це на адреси інформаційних центрів фестивалю: 21050 Вінниця, вул. Театральна, 15 та 23600 Тульчин, вул. Незалежності, 8 (Центральна  бібліотека).

Деталі за посиланнями: bit.ly/larysabilozir і viber.com/kuchermykola

Вікторина до 3 серпня проходить і для дорослих

В очікуванні оперного свята у Тульчині триває також щорічна вікторина від Лариси Білозір і Миколи Кучера. Вперше взяти участь у вікторині можуть не лише дітки, а й дорослі.

— З 27 по 29 серпня ми вже вчетверте зустрінемось у дивовижній атмосфері просто неба, щоб разом насолоджуватися ексклюзивними прем’єрами на OPERAFEST TULCHYN. Щоб якомога більше діток та дорослих з усіх куточків Вінниччини змогли відвідати фестиваль, ми започаткували цікаву і легку вікторину, у якій взяти участь можуть всі, незалежно від віку, — розповідає Лариса Білозір.

Все, що потрібно: до 3 серпня відсканувати QR-код на афішах або перейти за посиланнями bit.ly/larysabilozir і bit.ly/KucherMykola , заповнити форму учасника і дати відповіді на 5 простих запитань вікторини.

— Пройшовши вікторину, дорослі можуть отримати гарантоване запрошення у партерну зону на один із днів фестивалю, а діти — відвідати виставу «Аліса в Країні чудес», яка буде показана на OPERAFEST TULCHYN 28 серпня о 16.00, — зазначає Лариса Білозір. —  Із задоволенням запрошую всіх на свято опери і бажаю нам яскравих емоцій та позитивних вражень!

Знакова мистецька подія України, що вразить усіх

Як вже повідомляли «20 хвилин», цього року глядачів на OPERAFEST TULCHYN-2021 чекає максимальне розмаїття жанрів: побачимо мюзикли, опери та балети, яскраве ексцентрик шоу, фентезі рок-оперу, фантастичну музичну подорож для дітей, візуальні, вогняні шоу та багато інших сюрпризів.

Загалом протягом трьох днів на фестивалі виступлять понад 400 артистів — найкращі колективи з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії.

Кожний день на фестивалі матиме свою тематику, яка підказує глядачам, постановки якого плану їх чекають.

Перший день OPERAFEST TULCHYN пройде під гаслом: «Враження. Емоції. Почуття». 27 серпня з 19.00 можна буде побачити комічну оперу «VIVA LA MAMMA (Нехай живе мама!), або Театральні порядки та безлад», сучасний балет «Історії в стилі танго» і вогняне ексцентрик шоу «White night».

Другий фестивальний день до 30-річчя незалежності України буде присвячений українському контенту і має гасло «Українська класика і сучасність». 28 серпня о 16.00 найменших глядачів чекає казковий мюзикл «Аліса в Країні чудес», а з 19.00 на фестивалі покажуть балет «Майська ніч», історичну оперу «Ярослав Мудрий» та open air прем’єру фентезі рок-опери аніме «Орфей та Еврідіка назавжди».

У фінальний день, 29 серпня з 19.00, під гаслом «Золоті хіти» готуйтеся насолоджуватися видовищним концертом-прем’єрою «Bad Boys In Opera» та грандіозною прем’єрою «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України.

«Чартери» і інфоцентри запустять у вівторок

З турботою про безпеку глядачів та артистів на OPERAFEST TULCHYN-2021 будуть дотримані всі карантинні обмеження, що діятимуть на кінець серпня. А щоб знизити ризик скупчення глядачів, на фестивалі не буде стоячих місць. Вхід на територію буде відбуватися безкоштовно у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно наявності у ньому вільних сидячих місць.

—  Передбачаючи велику зацікавленість фестивальними подіями, ми з третього серпня запустимо послугу «попереднього бронювання» місць у партерній зоні, а також нашу традиційну чартерну програму. У дні фестивалю великі комфортабельні автобуси будуть курсувати з Вінниці до Тульчина, а всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано матимуть місця у GOLD-секторі фестивалю, — зазначив головний режисер фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

Інформаційні центри фестивалю з третього серпня з 14.00 до 19.00 будуть працювати у Вінниці (вул. Театральна, 15, офіс 102) та у Тульчині (вул. Незалежності, 8, бібліотека).

За всіма новинами фестивалю слідкуйте на офіційному сайті operafest.com.ua

OPERAFEST TULCHYN-2021 проходить за підтримки Українського культурного фонду і Благодійного фонду «МХП — Громаді».  

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

Читайте також:

Більше 400 зірок опери і багато гучних прем’єр! Фестиваль OPERAFEST TULCHYN у серпні здивує всіх

Маєте джазові раритети з 90-х? Станьте героєм першої «Ретроспективи українського джазу»!

З косплей-дефіле і зірками з Японії і Казахстану! Вперше у Вінниці пройде фестиваль аніме і K-Pop

«Створимо оркестр, як в Євросоюзі!» Молодих джазменів запрошують у «Джазову Не Школу»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up