Будь-яка страва за 15 гривень. Що пропонує цьогорічний фестиваль польової кухні

Будь-яка страва за 15 гривень. Що пропонує цьогорічний фестиваль польової кухні
  • На фестивалі буде розгорнуто близько 40 різноманітних локацій
  • Свої фірмові страви готуватимуть представники національних меншин
  • Зібрані кошти будуть передані на потреби бійців у зоні АТО


До Дня Конституції 28 червня у Центральному парку буде проведено третій фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Ми зібрали кілька коментарів організаторів про те, як проходитиме захід.

 
Євген Майданик


Євген Майданик, директор МПМ «Зоря»

Відео дня

 – У цьому році буде розгорнуто близько 40 локацій за участю військових, МНСників, воїнів-афганців, національних спільнот, байкерів та ресторанів. Також на фестивалі буде імпровізована сцена де виступатимуть ансамблі Палацу мистецтв та Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Основна вимога до учасників фестивалю готувати на відкритому вогні, а мета – зібрати кошти для наших бійців, які служать у зоні АТО.

 


Андрій Дручинський, голова наглядової ради благодійного фонду «Подільська громада»

– На фестивалі ви матимете змогу зробити благодійне пожертвування у розмірі 15 гривень, отримати талон, а потім за цим талоном придбати та скуштувати будь-яку страву, яка буде представлена на фестивалі. Усі зібрані кошти будуть передані на потреби бійців. Так у минулому році було зібрано приблизно 27 тисяч, а у позаминулому 8,5 тисяч гривень. Також на фестиваль завітає відомий кухар з телепередач на каналі СТБ Ігор Місевіч. Він готуватиме свій фірмовий курячий шашлик та борщ. Коштуватиме це також 15 гривень.
 


Алла Ратинська, заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА

– Третій рік поспіль у цій акції беруть участь національні спільноти, які проживають у нашому місті. У минулому році були представлені кухні польської, єврейської, грузинської та ромської громад. Сподіваємося, що у цьому році до фестивалю долучаться нові спільноти.  

 

Про Тараса Сича

Тарас Сич працював кухарем в батальйоні «Київська Русь», допомагав військовим, проте сам був пацифістом і не брав у руки зброї.

 До війни та подій на Майдані Тарас працював будівельником, у вільний від роботи час безкоштовно ремонтував монастир. Намагався внести свою маленьку допомогу для загального блага.

 В батальйон Тарас Сич пішов з Майдану. Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь» із добровольців з Майдану, приїздив у військомат брати направлення на перекваліфікацію, бо був прикордонником по спеціальності.

Загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі» 13 лютого 2015 року на 48 році життя.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up