Затримали жінку, яка скоригувала ворожий ракетний удар по школі

Затримали жінку, яка скоригувала ворожий ракетний удар по школі
  • Співробітники СБУ у Вінницькій області викрили російську агентку. Через «наводку» жінки росіяни знищили школу у Донецькій області.

У серпні 2022 року терористи ракетним ударом знищили школу на Донеччині. Координати передала  мешканка прифронтового українського міста, яка була завербована фсб після початку повномасштабного вторгнення.

Після, жінка, пішла на місце події, зняла руйнування на відео та «звітувала» російській спецслужбі.

Відомо, що агентка передавала і інші координати. Також вона збирала для окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки і Торецька.

Відео дня

— За даними слідства, фігуранткою виявилась мешканка прифронтового українського міста, яка була завербована фсб після початку повномасштабного вторгнення. Під час виконання злочинних завдань фігурантка передавала ворогу локації українських об’єктів через месенджер у вигляді електронних координат або фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості, — інформує пресслужба СБУ. — У разі захоплення регіону ворог обіцяв своїй поплічниці «посаду» у лавах місцевої окупаційної адміністрації.

В оселі зловмисниці виявили мобільні телефони, які вона використовувала для комунікації з агресором, зокрема для передачі фото українських об’єктів.

Жінку звинувачують у державній зраді. Нині вона під вартою. Триває слідство.

 

Читайте також:

За «любов» до росії засудили жительку Стрижавки. Скільки вона отримала

Працівник стратегічного об'єкту виявився ворожим пропагандистом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анатолий Гордий

    за  такие  дела  лоб  мажут  зеленкой   и  таких  пассажиров  дохрена  и  больше
  • Яна Чорна

    На депортацію в расєю....
  • Наталья Подольская

    Жінка... Ти ж тоже маєш дітей, сім'ю!! Ну от невже ви клуші не розумієте, що ракети не завжди попадають в ціль,а можуть здетонувати зовсім не в назначено місті і таким чином може постраждати хтось з Ваших рідних, якщо вже чужих не жаль... Не розумію, ну не подобається тобі в Україні, зібрала вузлик і їдь звідси!! Невже ті гроші які тобі заплатили, дорожчі за людські життя!! Якби хоч одного привселюдно покарали, то може була б наука іншим!!
  • Люда Жилинска

    ПОВІШАТИ НА ПЛОЩІ ПАСКУДУ

keyboard_arrow_up