Затримали дружину колишнього «регіонала», яка шпигувала для фсб на Вінниччині

Затримали дружину колишнього «регіонала», яка шпигувала для фсб на Вінниччині
  • Служба безпеки затримала агентку фсб, яка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію рф.
  • Фігуранткою виявилась дружина колишнього «регіонала», який до 2015 року очолював місцеву райраду.
  • У соцмережах вінничани впізнали жінку. Пишуть, що мова про Світлану Сікорську. 

Як повідомляють в Управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області, за вказівкою російської спецслужби жителька Гайсина намагалась виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність ППО поблизу авіаційних об’єктів.

Крім того, жінка цікавилась геолокаціями медзакладів, де лікуються українські захисники та розвідувала маршрути руху військових ешелонів.

Відео дня

Дані, отримані від зрадниці, ворог планував використати для ракетно-дронових ударів по Вінниччині.

— Упродовж липня-жовтня 2023 року підозрювана вісім разів передала куратору дані про розташування військових частин, блокпостів, засобів Повітряних Сил і протиповітряної оборони на території району, отримавши підтвердження надходження інформації та її обробку для використання у подальшій підривній діяльності проти України, — пише пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Під час розслідування слідчі встановили, що фігурантка з анонімного акаунту в «Однокласниках» закликала підтримати путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну. Саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору фсб і була завербована.

Під час обшуків у помешканні жінки вилучили мобільні телефони та планшет, які вона використовувала для комунікації з фсб.

Фігурантці повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • частина друга статті 109 — Розповсюдження матеріалів із закликами до повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади,
  • частина перша статті 110 — Розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України,
  • частина друга статті 111 — Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану,
  • стаття 436 — Розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни,
  • частина третя статті 436-2 — Поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, вчинено повторно.

Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Служив у ЗСУ, здавав українських військових та тікав через Вінниччину: СБУ затримала агента рф

Закрили кримінальне провадження? Дізнались продовження справи скандального сина екссудді Чезганової

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лариса Токарчук

    Таку зрадницю на довічне з конфіскацією
  • Галина Кухарчук Шевчук

    Та нічого цій сволочі не буде.В суді родичі---виправдают цю кончену падаль.
  • Тетьяна Сидак-Журавель

    Суку на гиляку
  • Тарнавський Олександр

    Головне щоб калетників не затримали, вони недоторкані при любій владі

keyboard_arrow_up