Пенсіонер зі Жмеринки «наводив» російські ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини

Пенсіонер зі Жмеринки «наводив» російські ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини
  • На Вінниччині викрили «розконсервованого» агента головного управління генштабу зс рф (більш відомого як гру).
  • Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону.
  • Також він передавав агресору точні координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури та споруд системи життєзабезпечення.

Як інформує Управління СБ України у Вінницькій області, саме за «наводкою» цього чоловіка окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по енергогенеруючих підприємствах області.

Ворожого агента затримали працівники СБУ. Раніше він служив у радянській армії, після звільнення — жив на Вінниччині.

Відомо, що весь цей час чоловік був завербований представниками російської воєнної розвідки, які після розпаду срср перевели його в «режим очікування».

Відео дня

— На початку повномасштабного вторгнення на нього вийшов кадровий співробітник російського гру і запросив «допомогу» у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України. Зрадник погодився на «пропозицію», після чого отримав ворожі завдання, — зазначають у пресслужбі СБУ. — Для їх виконання він приховано спостерігав за українськими об’єктами і здійснював фото-, відеофіксацію. Отримані відомості передавав до рф через заздалегідь відпрацьований Телеграм-канал у вигляді відміток на електронних картах з медіа файлами.Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами листування з російським «куратором».

Затриманий перебуває нині під вартою. Йому оголосили підозру і державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Більш детально про «навідника» розповіли у пресслужбі прокуратури Вінницької області. Зазначають, що затриманий 71-річний житель Жмеринки. Чоловіку загрожує п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

«За даними слідства, підозрюваний умисно і добровільно погодився виконувати завдання спецслужб рф зі збирання та передачі їм інформації щодо дислокації, чисельності, озброєння, маршрутів пересування сил та засобів Збройних сил України, а також відомостей про об’єкти критичної та цивільної інфраструктури м. Жмеринки, — кажуть у прокуратурі. — З особистого листування підозрюваного з невстановленою особою, яка назвалася співробітником гру гш зс рф, відомо, що за грошову винагороду він зобов’язувався надсилати «куратору» фото, відео та іншу запитувану інформацію. Надалі ним було передано дані про місця розташування органів влади, закладів охорони здоров’я, об’єктів зв’язку та енергетики, залізничного сполучення з фотодоказами та геомітками. Таким чином, громадянин умисно вчинив діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній безпеці України — перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, надання іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану».

15 листопада, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні. На Вінниччині є влучання. У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • An 397

    Довічне ув'язнення. Тільки так, щоб був приклад тим довбурам що думають зрпдити Україну!!!!! 😠😠😠😠
  • Катя Драчук

    Розстріляти зрадника.
  • Людмила Филиппова

    Наволоч продажна
  • Тетяна Зель

    Тварюку треба різати на куски і солити

keyboard_arrow_up