Заставу понад п'ять мільйонів призначили підозрюваному земельної афери. Це найбільша на Вінниччині

Заставу понад п'ять мільйонів призначили підозрюваному земельної афери. Це найбільша на Вінниччині
  • Під варту 12 лютого взяли першого фігуранта справи «100 тисяч хабарa».
  • Наступного дня, 13 лютого, суд обрав запобіжний захід і підозрюваному в пособництві.
  • Вчора, 19 лютого, відбувся апеляційний суд.

100 тисяч доларів за 10 га землі

«Депутат однієї з міських рад Вінницької області, заручившись підтримкою міського голови та трьох пособників, двоє з яких є так званими, "кримінальними авторитетами", обіцяв підприємцю забезпечити голосування депутатами міської ради та ним особисто рішення щодо надання у користування 10 гектарів землі для здійснення підприємницької діяльності, — кажуть у прокуратурі Вінницької області. — Крім того, вказані особи гарантували безумовне підписання міським головою прийнятого рішення та відповідного договору за неправомірну вигоду у сумі 100 тисяч доларів США».

Про дану ситуацію розповів і міський голова Гнівані Володимир Кулешов:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Найбільша застава

Затриманим повідомили про підозру у пособництві в одержанні хабару в особливо великому розмірі та направили до суду клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

«Слідчий суддя Вінницького міського суду, двом затриманим обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з одночасним визначенням застави, розмір якої у 630 тисяч гривень об’єктивно не міг би забезпечити дотримання підозрюваними процесуальних обов’язків, — розповідають у прес-службі прокуратури Вінницької області. — При цьому, щодо третього з підозрюваних суд взагалі відмовив у обранні запобіжного заходу».

За результатами розгляду апеляційних скарг прокурора, Вінницьким апеляційним судом, двом з підозрюваних, один з яких ймовірно, займає визначальне місце у кримінальному середовищі області, судом збільшив розмір застави до п'яти мільйонів 44 тисяч гривень. 

«Такий розмір застави є одним з найбільших, серед тих, які визначалися судами  Вінницькій області з часу дії Кримінального процесуального кодексу України 2012 року», — зазначають у прокуратурі.

Третьому підозрюваному обрали запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з застосуванням засобів контролю.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

Подробиці з суду

Вчора, 19 лютого, Апеляційний суд визначився із запобіжним заходом третьому підозрюваному в справі про «100 тисяч хабара». Обрав тримання під вартою із правом внесення застави. 

Підозрюваний – співвласник семи підприємств та володіє вісьмома об’єктами нерухомості. На думку сторони обвинувачення, 630 тисяч гривень застави не забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного.

«Підозрюваний  сприяв депутату Гніванської міської ради в одержанні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди. Нібито ця сума мала гарантувати, що депутати  приймуть рішення надати в оренду підприємцю приблизно 10 гектарів землі, а згодом відповідні документи підпише і міський голова», — розповідають у Вінницькому апеляційному суді.

 

Апеляційний суд, нагадаємо, мав розглянути ще 14 лютого матеріали про зміну чи обрання запобіжних заходів стосовно ще двох фігурантів цієї справи, однак засідання не відбулися. Одному – в судовій залі стало недобре. Його забрала «швидка». Другий – перебуває на стаціонарному лікуванні.

 

Тим часом, адвокат підозрюваного Денис Безрученко прокоментував пост Апеляційного суду, де було розказано про засідання 12 лютого.

«Змагального процесу я так сьогодні в не побачив, — пише Безрученко. Вважаю, що рішення апеляційного суду, по цій справі є несправедливими та незаконними. Суб'єктивно відчувається прокурорське лоббі».

Кого підозрюють у даній справі?

Журналістка Вікторія Микитюк назвала імена затриманих.

«Вже відомо, що звати депутата Борис Швець і він представник "Самопомочі". За даними прокурора, від органів досудового розслідування переховується. У понеділок двоє підозрюваних, так звані кримінальні авторитети, отримали тримання під вартою з правом внесення застави 630 тисяч гривень, — написала вона у фейсбук. Але сторона обвинувачення подала апеляцію і Вінницький апеляційний суд збільшив заставу першому фігуранту — Костянтину Комарову. Аби вийти із СІЗО, має сплатити 5 мільйонів! Що буде з іншими — чекаємо рішення».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Irena Malitska

    Судилище під тиском прокуратури та голів судів, і все через невдалу спробу поліції вчинити провокацію. Брехливі інформатори. Жодного доказу вини чи причетності , як і казка про депутата, немає!🤦 Поліція покриває власний злочин!
  • Христина

    Золочівському
  • Христина

    Це все може бути і це в порядку денному людей, які хоть якимось чином при владі навіть сільський голова. У золочівському районі Львівської області у селі Гологорах сільська голова не дає людям землю під ведення сільського господарства, бо вони неодружені чи не замужем, а чи просто так вирішив земельний комітет. Зате сама задекларувала за 2019 рік майже 53 га землі. Вона надає таку землю (2 га ) людям, які не мають ніякого відношення до нашого села, але самим селянам в ніякому разі, бо нібито нема землі, а вона є і здана в оренду агрофірмі МХП. Так що новий закон про землю прийнятий Гологірською сільською головою втілився в життя "НЕОДРУЖЕНИЙ (НА) - НА ЗЕМЛЮ НЕ МАЄШ ПРАВА " . А нащо тоді Конституція? А Гологірській голові Конституція не потрібна - вона сама пише закони і тільки в свою користь...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up