Застава 186 мільйонів гривень: керівника «Вінницягаз» затримали за «справою Фірташа»

Застава 186 мільйонів гривень: керівника «Вінницягаз» затримали за «справою Фірташа»
  • Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній. На сьогодні за матеріалами СБУ повідомлено про підозру семи керівникам облгазів, серед них «Вінницягаз».

СБУ викрила масштабну схему привласнення державного газу на мільярди гривень. За матеріалами слідства, посадовці «облгазів Фірташа» розкрадали кошти, які передбачалися на закупівлю блакитного палива для обігріву осель українських громадян.

— Під час проведення комплексних заходів задокументовано злочинну діяльність ще двох посадовців, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України, — йдеться у повідмоленні. — Фігурантами є голови правлінь АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Сумигаз».

За матеріалами СБУ їм повідомили про підозру за ч 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Відео дня

Стомільйонні застави

Крім того, на підставі зібраної Службою безпеки доказової бази, керівникам окремих облгазів уже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою або внесення відповідної застави, зокрема АТ «Закарпатгаз» — 169 млн грн, АТ «Хмельницькгаз» — 228 млн грн, АТ «Вінницягаз» — 186 млн грн, АТ «Львівгаз» — 155 млн грн та АТ «Дніпропетровськгаз» — 160 млн грн.

У відомстві нагадують, що Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему привласнення державного газу на мільярди гривень.

За матеріалами слідства, посадовці «облгазів Фірташа» розкрадали кошти, які передбачалися на закупівлю блакитного палива для обігріву осель українських громадян.

Підозра

Тоді 9-м фігурантам, включаючи Фірташа, повідомили про підозру. Щодо п’ятьох з них, які наразі переховуються від правосуддя за кордоном, вирішується питання про оголошення у міжнародний розшук.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Довідка:

Згідно даних відкритого Каталогу підприємств України, головою правління «Вінницягаз» є Олександр Кривак. 21 травня на сторінці компанії у Facebook колектив також вітав його з Днем народження.

 

Читайте також:

На Вінниччині затримали посадовця під час отримання ним хабаря

Службова недбалість на 300 тисяч. Керівнику підприємства оголосили про підозру

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрей Андрей

    А чому під заставу лише керівник Внницягаз , а не весь менеджерський склад цієї  , як виявилось і підтвердилось розслідуванням  , корупційної контори ... ?
  • Next

    Це саме той Саша Кривак, який підписував хворі відповіді на звернення, і

    по хамськи кидав слухавку телефону. Ось і настав час розплати.

    Cheshik Polek reply Next

    Вам теж ця конторка давала відповіді з розряду "і сміх, і гріх", коли їх читаєш?  :)))

    Ну, підписував такі відповіді не лише він, але й "Директор технічний Дорошенко І.О."

    І до речі, вони не лише у держави крали. В знайомого стоїть лічильник на вулиці, АЛЕ ВЖЕ з термокоректором, а вони за декілька років були накинули ліві борги близько 13 000 грн. "за коефіцієнтами приведення до стандартних умов", хоча у них в базі відображається, що модель встановленого лічильника з термокоректором. Хоч за вказаними коефіцієнтами, якщо у нього такий лічильник, то ще вони йому мали бути винні за спожитий газ у літні місяці. :)))
  • Сергей

    Винница Газ понабирал на работу проституток, и там много их получают зарплату 50000 грн и выше.

    И сучки все на понтах!

keyboard_arrow_up