Заробив два протоколи та постанову. На Привокзальній п'яний на ВАЗі в'їхав у вантажівку

Заробив два протоколи та постанову. На Привокзальній п'яний на ВАЗі в'їхав у вантажівку
  • У Вінниці нетверезий водій скоїв ДТП. Обійшлося без потерпілих. Однак його автівка зазнала сильних механічних ушкоджень.

Автопригода трапилася ввечері 6 жовтня на вулиці Привокзальній. Про неї розповідає Патрульна поліція Вінницької області.

— Водій автомобіля «ВАЗ 2101» не дотримався безпечної дистанції та в'їхав у вантажівку DAF, яка була припаркована, — зазначають у поліції. — У винуватця ДТП патрульні помітили ознаки сп'яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови та координації рухів.

Підозри патрульних підтвердила перевірка на алкотестері. Спецприлад Drager показав 1,81 проміле алкоголю в організмі кермувальника.

Відео дня

У результаті на 30-річного водія патрульні склали два протоколи за порушення ПДР, що спричинило ДТП та за керування транспортним засобом в стані сп'яніння. А також винесли постанову за те, що він керував автомобілем, не маючи страхового поліса.

У Вінниці 3 жовтня, нагадаємо, через необережність одного водія сталася аварія за участю чотирьох автомобілів. Винуватець ситуації був під дією наркотику. Деталі: Зіткнулись чотири машини: у центрі міста водій «під кайфом» спричинив ДТП

Також у Вінниці патрульні зловили п'янючу водійку автомобіля Mitsubishi. Рівень алкоголю в її організмі майже в 11 разів перевищив допустиму норму.

Довідка

Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, —

  • тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб — накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, —

  • тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого і на інших осіб — накладення штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

 

Читайте також:

З потрощеного «ВАЗу» рятувальники дістали трьох дорослих та однорічну дитину

На «зебрі» по Юності Hyundai збив 58-річного вінничанина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up