Захворів митрополит УПЦ МП, якому оголосили підозру

Захворів митрополит УПЦ МП, якому оголосили підозру
  • Нещодавно слідчі обласного управління СБУ провели обшуки в митрополита Тульчинського і Брацлавського УПЦ московського патріархату Іонафана (в миру — Анатолій Єлецьких). Згодом йому оголосили підозри.
  • 28 листопада стало відомо, що Іонафан має проблеми зі здоров'ям і йому будуть робити операцію на відкритому серці.

Про це інформує Інформаційне бюро Тульчинської єпархії УПЦ.

«З благословення Його Високопреосвященства Іонафана, митрополита Тульчинського і Брацлавського, Єпархіальне інформаційне бюро повідомляє, що 28 листопада 2022, медичне обстеження кардіологів Київської лікарні імені Амосова виявило у митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана обширні зміни коронарних судин серця, небезпечні для здоров’я і життя архіпастиря, — цитуємо повідомлення. — Консиліум лікарів запропонував митрополита Іонафану зробити вранці 29 листопада 2022 операцію на відкритому серці для повної заміни уражених судин. На що він отримав згоду пацієнта».

Що відомо про митрополита Іонафана?

11 жовтня слідчі СБУ проводили у митрополита Тульчинського і Брацлавського УПЦ московського патріархату Іонафана (в миру — Анатолій Єлецьких) обшуки. Цей факт підтвердив журналісту речник обласного управління СБУ Денис Закаблук.

Відео дня

Детальніше про обшук та підозри читайте у матеріалах:

Священик Іонафан родом з воронезької області росії, його ще називають церковним композитором і перекладачем. Освіту здобув у ленінградській духовній академії.

До його становлення причетний нинішній головний піп росії кирило гундяєв. У 1978 році він, очільник ленінградської духовної академії, рукоположив Іонафана у сан ієромонаха. У 1988-1989 роках Іонафан служив намісником Києво-Печерської Лаври. У сан архімандрита його благословив патріарх московський пимен.

Сім років Іонафан був керуючим справами УПЦ Московського патріархату, входив до складу Священного синоду. Служив у храмах на Київщині, Сумщині, Херсонщині.

У нашій області з 2006 року — архієпископ Тульчинський і Брацлавський, а з 2014-го — митрополит Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ московського патріархату.

Позиція митрополита Іонофана

На сайті УПЦ МП опублікували коротку новину про обшуки в помешканні митрополита Іонофана. Там зауважили, що священнослужитель «спростував дезінформацію щодо результатів обшуку в його приміщенні».

«Митрополит Іонафан (Єлецьких) спростував повідомлення у ЗМІ про результати проведених слідчих дій (обшуків 11.10.2022) за місцем його фактичного проживання та в Тульчинському єпархіальному управлінні працівниками Служби безпеки України, заявивши, що «”докази”, нібито знайдені в цих приміщеннях, жодного відношення ні до мене, ні до Тульчинської єпархії не мають», — йдеться в повідомленні.

 

Читайте також:

Свята грудня 2022: що будемо відзначати та чи будуть додаткові вихідні

Календар іменин на грудень: кого і коли вітати з днем ангела

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Олег Волоский

    Цікаво, немає планових відключень, коли йому будуть робити операцію?
  • Ірина Чорна

    Боже, прости нас, грішних, бо ми не розуміємо, що робимо...
  • AK

    Всю цю деструктивну секту ФСБ МП слід розігнати. Але цього не станеться, адже сам найвеличніший лідор сучасності ходить з дерьмаком разом на уклін до московських попів.
  • Fahriye Nalchadzhioglu

    Як можна до них йти і молитися???
    Люди вглмоніться !!!
    Ідоли!!!!

keyboard_arrow_up