За «послуги» з перереєстрації військових авто жителю Вінниччини загрожує до восьми років за ґратами

За «послуги» з перереєстрації військових авто жителю Вінниччини загрожує до восьми років за ґратами
  • Жителя Вінницького району, 50-річного чоловіка, викрили на незаконній схемі перереєстрації транспортних засобів, які перебували на військовому обліку.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, за грошову винагороду він «допомагав» підприємствам знімати з обліку в сервісному центрі автівки, що мали бути мобілізовані у разі потреби.

Відео дня

Під час затримання у чоловіка вилучили 5 тисяч гривень «заробітку», пакет документів на авто, яке він обіцяв зняти з обліку, а також інші речові докази злочинної діяльності: доручення, договори купівлі-продажу авто та 3 тисячі доларів США.

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури сфері оборони Південного регіону чоловіку оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Наразі суд обрав для підозрюваного запобіжний захід — домашній арешт.

Правоохоронці також перевіряють інформацію про понад 30 фактів перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів у сервісному центрі на підставі підроблених документів.

 

Читайте також:

Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень

До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up