З бензопилою та рушницею: «чорні» лісоруби попалися на гарячому

З бензопилою та рушницею: «чорні» лісоруби попалися на гарячому

На Вінниччині вночі у лісі злочинці вирізали хвойні дерева. На місце викликали поліцію.

В ніч на 30 жовтня 2018 року  в лісі поблизу селища Шпиків, що у Тульчинському районі Вінницької області, п’ятеро чоловіків незаконно вирізали дерева.

За інформацією прес-служби Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства, вночі майстер лісу Наталія Нижник почула в лісі звуки бензопилки. Тихцем підійшовши ближче, побачила п'ятьох чоловіків, які зрізали 50-річні дерева і вантажили на вантажний автомобіль "ГАЗ-3507". Наталя викликала на підмогу батька, який у свій час працював майстром лісу Шпиківського лісництва, а нині на пенсії.

Виявилося, що злочинці озброєні. На місце події виїхали лісничий та інженер з охорони і захисту лісу. Державна лісова охорона намагалася затримати крадіїв, проте вони затіяли бійку. На місце злочину викликали поліцію.

Відео дня

За словами начальника Тульчинського відділення поліції Андрія Лелеки, на місце виїхала слідчо-оперативна група та затримала зловмисників. «Чорні лісоруби» вже встигли вирізали близько шести кубометрів деревини хвойних порід. Поліцейські доставили затриманих до відділення поліції, встановили особи та допитали. Вантажівку з деревиною та автівку «ВАЗ-2108», на якій пересувалися, вилучили на арешт майданчик. Крім того у зловмисників вилучено знаряддя злочину – бензопилу.

Варто зазначити, у «вісімці» поліція знайшла мисливську рушницю, термін дії дозволу на яку був прострочений. Наразі зброю вилучили, а на власника склали адміністративний протокол.

 За фактом незаконної порубки лісу відповідно до ст.246 КК України відкрили кримінальне провадження. За незаконну порубку лісу зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

В рамках розслідування слідчий звернувся з клопотанням до суду про арешт транспортних засобів та деревини. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на початку жовтня на території Шпиківської селищної ради Тульчинського району пошкоджено 4 850 дерев різних діаметрів на площі 17,3 га. За інформацією, збитки склали  понад мільйон гривень. Тоді «чорних лісорубів» не знайшли. Інспекція передала матеріали справи до Тульчинського відділу поліції.

Читайте також:

Жахлива трагедія: 31-річний лісоруб стік кров'ю, поки чекав лісника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Что значит чорные? Негры что ли

    трипл reply Ols Kat

    незаконні, нелегальні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up