Як донецькі міліціонери викрадали вінничанина

Як донецькі міліціонери викрадали вінничанина
Донецькі оперативники сіли в автомобіль на вокзалі, одягли водієві наручники і повезли на Кіровоград. Дорогою вимагали за звільнення 15 тисяч доларів. Тепер кажуть - переплутали авто. Кримінальну справу розслідує вінницька обласна прокуратура.

Затримання з наручниками, вимаганням викупу та погонею. Все це пережив 22-річний хлопець, який приїхав у неділю до Вінниці продати автомобіль. Його на залізничному вокзалі пов’язали опера, посадили в його ж машину і повезли на Кіровоград…
Про затримання викрадачів, які вимагали викуп з батька заручника у сумі 15 тисяч доларів, сайт "20 хвилин" повідомляв раніше. Тепер відомо – проти цих чотирьох міліціонерів з Донецька прокуратура нашої області порушила кримінальну справу. Тепер підполковник та три капітани міліції під слідством і навряд чи носитимуть офіцерські погони.
А почалася ця детективна історія з телефонного дзвінка. Як все була насправді, докладно розповіли у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.
Написав «продаю машину»
Мешканець одного з сіл Вінниччини (майбутній заручник) розмістив у інтернеті оголошення про продаж автомобіля, яким керував за дорученням. Невдовзі йому зателефонували «покупці» та запропонували зустрітися о п’ятій ранку на залізничному вокзалі Вінниці. Там сторони мали обговорили деталі купівлі-продажу.
Коли 22-річний продавець приїхав на вокзал, до нього підійшли четверо чоловіків у цивільному та представилися працівниками міліції з Донецька. Хлопцеві сказали, що автомобіль, на якому вій приїхав, знаходиться в розшуку. А далі, як годиться, одягли наручники.
Його посадили у власний автомобіль та вивезли за межі Вінниці. А невдовзі затриманий на вокзалі продавець зателефонував своєму батькові:
- Працівники міліції за моє звільнення вимагають 15 тисяч доларів США. Їх треба привезти в Кіровоградську область…
На оперативну інформацію зреагували працівники служби внутрішньої безпеки та підрозділів боротьби з організованою злочинністю міліції Вінниччини. Вони разом з батьком заручника виїхали на зустріч до викрадачів.
Викинули батька і гроші
На обумовленому місці, при в’їзді до Кіровограда, на батька з грошима чекав автомобіль викрадачів. Йому запропонували пересісти в це авто і повезли на великій швидкості в напрямку Миколаєва.
Промчали кілометрів десять, і батько вискочив з автомобіля зловмисників на ходу. Вслід йому з машини викинули його куртку та гроші, загорнуті в поліетиленовий пакет. Так позбувалися речових доказів, хоча й не відали про те, що відбувалися в цей час в іншому місці.
В цей момент, при в’їзді одне із сіл Кіровоградської області, співробітники управління боротьби з організованою злочинністю затримали другий автомобіль зловмисників. В тому авто, двоє чоловіків везли викраденого вінничанина. Його руки були у наручниках.
За півгодини затримали і автомобіль-втікач. Вінницькі правоохоронці з відділу внутрішньої береки та управління боротьби з організованою злочинністю зупинили його біля іншого села Кіровоградщини.
У цій автівці теж було двоє зловмисників. Керував машиною працівник міліції, а в салоні був його колега - власник авто. У водія та в автомобілі правоохоронці виявили і вилучили два пристрої для відстрілу гумових куль.
Авто з розшуку переплутали
Всі четверо затриманих донецьких працівників міліції, як повідомляють у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, - співробітники карного розшуку Донеччини. Їх відрядили, як з’ясувалося, без табельної зброї до Вінницької області для проведення оперативно-розшукових заходів в межах розслідування кримінальної справи про шахрайство. Однак оперативники по-своєму вирішили виконати доручення.
Виїхали у відрядження на приватному авто та без службового завдання. Далі – більше: вони переплутали автомобіль, який потрібно було затримати. Замість машини чорного кольору 2008 року випуску вони «арештували» авто такої ж марки, але темно-синього кольору і на два роки старшу.
Фінал цієї детективної історії напише суд. А зараз проти чотирьох донецьких офіцерів міліції вінницька обласна прокуратура порушила і розслідує кримінальну справу. В їхніх діях вбачають ознаки трьох злочинів.
За які злочини «отвєтят»
Всіх чотирьох фігурантів справи затримали в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України, як підозрюваних у вчиненні злочину. Вони відмовилися давати свідчення проти себе.
Тепер про злочини, у яких їх підозрюють. Далі – з Кримінального кодексу України.
Вимагання. Поєднане з насильством - карається позбавленням волі від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.
Незаконне заволодіння транспортним засобом. Вчинене за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з насильством - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна чи без такої.
Перевищення влади або службових повноважень. Якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними діями, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
- Їм загрожує до десяти років позбавлення волі, - пояснюють у міліцейському Департаменті зв’язків з громадськістю.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Наша милиция нас бережет, бесплатно катает, бесплатно стрижот.

    Anonymous reply Anonymous

    Отпустите срочно донецких милиционеров. Это будущие президенты. Они просто проходят школу жизни, чтобы больше не повторять ошибок.
  • Anonymous

    Вот так Донецк рулит, охре..неть!!! А наши молодцы!!!! Сработали оперативно!!!

    Anonymous reply Anonymous

    То ли еще будет...
  • Anonymous

    ОТМОРОЗКИ НАНЮХАЛИСЬ. ОТ КАЙФА СОВСЕМ СТРАХ ПОТЕРЯЛИ. А НАШИМ ЗАЧЕТ. ТОЛЬКО ДЕЛО ЕЩЕ ДОВЕСТИ ДО КОНЦА НУЖНО. А ЭТО НЕ ТАК ПРОСТО БУДЕТ. ПРИ НАШЕЙ ВЛАСТИ

    Anonymous reply Anonymous

    Ну те що мєнт дальтонік-куда не йшло,але не вміти порахувати рік авто... Хто там служить?
  • Anonymous

    А кто автор статьи? Или это слив ментовского ЦЗГ? Что за анонимщина?

    Anonymous reply Anonymous

    Всі четверо затриманих донецьких працівників міліції, як повідомляють у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, - співробітники карного розшуку Донеччини
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up