Взяли «на гарячому». На Вінниччині викрили хабарника-прикордонника

Взяли «на гарячому». На Вінниччині викрили хабарника-прикордонника
  • Прикордонника взяли «на гарячому». Він за гроші мав допомагати транспортувати хімічні препарати до Молдови.
  • Під час обрання запобіжного заходу затриманому, стали відомі нові деталі події.

Затримали інспектора Могилів-Подільського прикордонного загону, причетного до незаконного переміщення товарів до Молдови. Про це пише пресслужба ДБР.

— За попередньою інформацією, прикордонник запропонував допомогу знайомому, який займався незаконним переміщенням агрохімікатів через кордон. За гроші він обіцяв повідомляти час та місце розташування прикордонних нарядів для безперешкодного переміщення товарів через кордон України, — йдеться у повідомленні. — Працівники ДБР задокументували спробу транспортування поза митним та прикордонним контролем 500 кг хімічних препаратів для боротьби із шкідниками.
Встановлюються інші особи з-поміж військовослужбовців, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

У понеділок, 12 липня, інспектора прикордонного контролю затримали після одержання коштів у розмірі 14,5 тисяч гривень. Вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Відео дня

За даним фактом триває слідство.

Запобіжний захід прикордоннику обирали у Вінницькому міському суді. Йому призначили цілодобовий домашній арешт.

Під час засідання було детально розказано про злочин.

— З матеріалів клопотання сторони обвинувачення стало відомо, що підозрюваний був призначений на посаду інспектора прикордонного контролю, де проходив військову службу за контрактом. Підозрюваний перебував на автодорозі Вінницької області, де зустрівся з чоловіком, який мав намір займатися діяльністю, пов’язаною із переміщенням агрохімікатів через державний кордон. Тоді ж у підозрюваного виник умисел на одержання неправомірної вигоди від вищезгаданого чоловіка. В ході розмови, підозрюваний висловив прохання надати йому неправомірну вигоду (грошові кошти) у сумі 15 00 грн за переміщення агрохімікатів 500 кг за не вжиття будь-яких заходів, передбачених законом, — йдеться у повідомленні Вінницького міського суду. —  У подальшому, підозрюваний отримав грошові кошти у сумі 14 500 грн для себе та іншого невстановленого в ході досудового розслідування військовослужбовця. Після чого, підозрюваний був затриманий співробітниками правоохоронних органів.

 

Читайте також:

Майже 400 тисяч доведеться заплатити двом чоловікам, які різали лісосмугу

Хлопчик розповів матері, що його з другом розбещував 59-річний чоловік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up