Вирок лишили без змін: про моторошне вбивство, де хлопцю вирізали серце і печінку

Вирок лишили без змін: про моторошне вбивство, де хлопцю вирізали серце і печінку
Подробиці справи, яку слухав Вінницький апеляційний суд.
  • На Вінниччині в 2018 році двоє п'яних хлопців по-звірячому знущалися кілька годин над 21-річним товаришем.
  • Вбивці подали апеляцію. Але суд все  залишив без змін. Ми переглянули вирок.
  • Те, в яких муках помирав потерпілий не вміщається в голові.
  • Вбивці били руками й ногами, гасили на його тілі недопалки, заливали в рот одеколон й оцет, ранили медичним шприцом і ножем.
  • А насамкінець, ще в живого хлопця вирізали серце й печінку.
  • Публікацію не радимо читати людям з нестійкою психікою, вагітним та дітям.

У четвер, 16 вересня, Вінницький апеляційний суд виніс вирок по резонансній справі. Мова йде про про умисне вбивство 21-річного жителя Піщанського району. 

— Апеляційні скарги адвокатів залишити без задоволення, а вирок Вінницького міського суду – без змін. Таке рішення по справі про умисне вбивство жителя Піщанського району ухвалила колегія Вінницького апеляційного суду під головуванням Сергія Бурденюка, — зазначають у прес-службі відомства.

Моторошні подробиці жорстокого вбивства

12 червня 2018 року троє друзів розпивали спиртні напої. Чим все закінчилось, читаємо в реєстрі судових справ.

Відео дня

«Близько 17 години під час розпивання алкогольних напоїв в будинку між хлопцями виник малозначний конфлікт. Під час даного конфлікту обвинувачені, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, діючи умисно, стали одночасно наносити множинні удари кулаками рук в область голови і тулуба 21-річному товаришу. Він впав на підлогу та не зміг піднятися», — йдеться у тексті реєстру.

Далі пропонуємо дослівний текст з документу, відредагований редакцією:

«Після цього, з хлопця зняли з нього весь одяг і піднявши потерпілого за руки й ноги, перенесли його до іншої житлової кімнати, в якій вирішили вчинити його умисне вбивство. Злочинці протягом декількох годин спричиняли потерпілому тілесні ушкодження, внаслідок яких йому завдавалися особливі страждання від нестерпного болю.

Так, перебуваючи в житловій кімнаті вони стали одночасно наносити множинні удари ногами взутими в кросівки в область голови та тулуба потерпілого, коли останній лежав на підлозі, доки він не зміг чинити їм супротив. Потім хлопцю силоміць залили через рот пляшку одеколону та пляшку столового оцту, які знаходилися в будинку. Обвинувачені усвідомлювали при цьому, що внаслідок вказаних дій потерпілому завдається нестерпний біль.

Після цього, нелюди по черзі брали у руки медичний шприц, який знаходився в будинку, та тривалий час почергово кидати ним в потерпілого, коли останній лежав на підлозі, таким чином, щоб шприц металевою голкою застрягав у грудях і животі потерпілого.

Діючи з особливою жорстокістю, один із злочинців взяв до рук металеву вилку та став засувати її в анальний отвір потерпілому, а інший у цей час взяв до рук кухонного ножа та почав ним робити надрізи на гомілках та стегнах обох ніг потерпілого.

У подальшому, вони били ногами взутими в кросівки в область голови і тулуба, доки останній не втратив свідомості.

Близько 20 години вбивці вийшли з будинку, щоб продовжити вживати алкогольні напої. При цьому хлопця залишили у будинку.

Повернулися вони близько 23 години. Хлопець був при свідомості у безпорадному стані. Товариші вирішили вчинити його умисне вбивство, з метою запобігання свого викриття.

Хлопець лежав на підлозі в житловій кімнаті. Вбивці протягом тривалого часу одночасно почали наносити множинні удари руками, ногами взутими в кросівки та дерев`яним перилом від крісла, в область голови, тулуба та кінцівок потерпілого, спричинивши йому тілесні ушкодження, внаслідок яких потерпілий відчував нестерпного болю, від якого він знову втратив свідомість.

Після цього, вбивці за допомогою кухонного ножа, почергово розрізали живіт і груди ще живого потерпілого, спричинивши йому відкрите проникаюче поранення живота і грудей, та вирізали серце і печінку, внаслідок чого він помер на місці.

Після вчинення умисного вбивства залишили в будинку його труп і зникли у невідомому напрямку»

Подробиці слухання

 

Захисники обвинувачених вказували, зокрема, на порушення вимог процесуального права та поверхове дослідження обставин справи у міському суді. Один із них просив суд не карати його підзахисного так суворо — довічним позбавленням волі. Аргументував, зокрема, тим, що обвинувачений визнав вину і розкаюється.

Прокурорка була проти задоволення апеляційних скарг адвокатів.

— Злочин скоєно з особливою жорстокістю, — наголосила вона.

Прокурор розповіла моторошні деталі вбивства.

— Над потерпілим двоє нетверезих хлопців знущалися кілька годин: били руками й ногами, гасили на його тілі недопалки, заливали в рот одеколон й оцет, ранили медичним шприцом і ножем та, зрештою, вирізали серце й печінку, — зазначає вона.

Обвинувачені говорили мало

На судовому засіданні в апеляційному суді обвинувачені були небагатослівними. В усьому покладалися на думку своїх адвокатів.

— Засуджений до довічного позбавлення волі, щоправда, сказав, що таки визнає вину і шкодує про свій учинок, — додають в Апеляційному суді.

У відомстві повідомляють також, що старшому тоді було 22, молодшому – 16 років.

 

Читайте також:

Смертельна ДТП біля Вороновиці: не розминулися Камаз та мікроавтобус

Пожежа в кафе «Vinnytsia Food Market» в центрі Вінниці. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (48)
  • Альона Штойко

    Тільки так і ніяк іначе.
  • Иван Демидов

    Им спецом сделали довичне чтобы не убили на зоне. Довичне они и хотели.
  • Любка Порічка

    НІЯКОГО ПОМИЛУВАННЯ. В ТАКІ МОМЕНТИ КОЛИ ПЕРЕЧИТУЄШ ПРО ПОДІЇ ЯКІ ВІДБУВАЛИСЬ ВИНИКАЄ ТІЛЬКИ ОДНА ДУМКА, ЯК ШКОДА ЩО ВІДМІНИЛИ СМЕРТНУ КАРУ. А ТАК ТИХ УРОДІВ ЩЕ Й УТРИМУВАТИМУТЬ ЗА РАХУНОК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ.
  • Кола Ала

    Такие должны пойти на органы или химические рудники, что бы через годок-другой отошли в преисподнюю.

keyboard_arrow_up