Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ

Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
  • Обвинувачена — жителька міста Добропілля Донецької області. Населений пункт знаходиться неподалік лінії фронту, де активно ведуться бойові дії країною-агресором. Саме там, а згодом з Житомирщини жінка здійснювала злочинну діяльність на користь рф. 

Восени 2023 року жінка добровільно увійшла до складу ворожої агентурно-інформаторської мережі, яка функціонує на території Донеччини з метою збору інформації розвідувального характеру та проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Про це інформує пресслужба прокуратури Вінницької області.

— Встановлено, що спочатку у рідному місті, а згодом переїхавши на Житомирщину, підозрювана здобувала необхідні їй відомості, спілкуючись зі знайомими добропільцями, — зазначають у повідомленні. — Протягом листопада — грудня підозрювана через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Сил оборони України у м.Добропіллі. Надалі ця інформація була використана ворогом для здійснення вогневого ураження «зданих» цілей. 

Вінницькі прокурори 35-річній жінці повідомили про підозру. За вказаний злочин перебачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Відео дня

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

 

Читайте також:

У Калинівці студенти шиють ноші для евакуації поранених військових

У центрі болю та реабілітації «Прометей» лікують фантомні болі у поранених військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Анна Шевченко

    Чому таких . не розстрілюють за смерть тих людей,які гинуть,по вині таких ..
  • Руслана

    Зразу постріляти😡
  • Vera Savchyk

    Та там така скирда, що напевно весь район вже знає, як її так і родину.
  • Валентина Самань

    Обличчя і фамілію тому що ми маємо право знати хто нас убиває.Чому якщо убити ножемодну людину дають 10 років,а ракетою 10 людей то можуть дати і умовно

keyboard_arrow_up