Вибуху гранати, що зірвалась на Пирогова, у сусідніх квартирах не чули (ВІДЕО)

Вибуху гранати, що зірвалась на Пирогова, у сусідніх квартирах не чули (ВІДЕО)
- Якщо там дійсно бойова граната зірвалася, то стіни повинні були здригнутися, скло задрижати у серванті чи у вікні. Хіба ні? - каже мешканка квартири, що прямо над косметологією, Антоніна
  • В житловому будинку, де на першому поверсі зірвалася граната, мало б добряче гримнути.
  • Поліцейська версія подій: хтось розбив вікно приватної косметології і жбурнув "Ф-1" у середину. На місці навіть знайшли чеку...
  • Але люди, які живуть у квартирах по-сусідству, нічого не чули цієї ночі.
  • Вони чули вибух минулого тижня. Але про нього ніхто в поліцію не заявляв.


В триповерховому житловому будинку, де на першому поверсі знаходиться кабінет лазерної косметології, а поруч звичайні квартири, сьогодні вночі, 28 лютого, мало б добряче вибухнути. Тут, як повідомили в поліції, зірвалася бойова граната.

Попередня версія слідства така: хтось розбив вікно косметології і жбурнув вибуховий пристрій всередину. Як сказали вибухотехніки, це була гранат Ф-1. На місці вибуху знайшлося кільце, яке нападник мав би відірвати від гранати...

Це не єдиний дивний момент у цій історії, яка сталася на Пирогова. Звідти, доречі, до відділу поліції - пара хвилин пішої ходи.  

Відео дня

Поки власник салону утримується від коментарів й просить не розголошувати назви косметології, журналіст 20minut.ua поговорила з мешканцями будинку. Питала, хто що чув чи бачив цієї ночі. Виявилося, навіть у квартирі, що прямо над постраждалим від вибуху кабінетом, люди не чули нічогісінько.

- Я сама вражена, - каже пенсіонерка Антоніна. – Як це так могло бути? Дуже дивно. Я не те що вибуху, навіть хлопка ніякого не чула узагалі. Якщо там дійсно бойова граната зірвалася, то стіни повинні були здригнутися, скло задрижати у серванті чи у вікні. Хіба ні?

Так само нічого не чули в сусідніх квартирах. Люди не знали про нічний інцидент, доки вранці до них не постукали з поліції.

- Так, приходили з поліції опитувати, - говорить дідусь з квартири на другому поверсі. - І я між іншим не спав цієї ночі. Години у три прокинувся і не міг заснути. Наша квартира збоку, може, через це мені звуку вибуху не чути було.

- Я теж не чула, каже пенсіонерка, що живе навпроти. – Зазвичай чую навіть, коли хтось по сходах іде. А сьогодні – нічого.
 



Будинок – «сталінка». Може люди не почули нічого, бо він міцний, з хорошою звукоізоляцією?

- Дриль коли робить у когось, то добре чуємо, - говорить дід. – Вчора, наприклад, хтось щось ремонтував допізна.

- То це ж вони ремонт і робили, - втручається сусідка, киваючи на кабінет косметології. – Ви у Антоніни Михайлівни спитайте, вона чула вибух. Але не цієї ночі. Раніше було…

Пенсіонерка з квартири, що над салоном, дійсно розповіла, що минулого тижня уночі вона чула вибух і бачила спалах прямо під своїм балконом.

- Сьогодні нічого не чула, і не тільки я, а й він і вона, - киває вона на сусідів по площадці. – А тиждень тому, точно дня не скажу, але о п’ятій рану, я бачила і чула, як щось зірвалося. Навпроти мого балкону заграва була і вибух був. Я оділася й вийшла на балкон подивитися, що зірвалось. Ні однієї людини, жодної машини не попобачила. Нічого. Подумала, може, замкнення яке, тому спалах був. Вранці сусідам розказую, а вони кажуть: мабуть, петарду хтось кинув...  

Жінка каже, що тоді вибухнуло не у стінах будівлі, а надворі. Якраз навпроти вікон салону, під її балконом. Але слідів на асфальті вона потім не знайшла. Каже, спеціально ходила дивитися, коли гуляла з собачкою.

Ходила глянути на побиті вікна у салоні сусідка і сьогодні, після приходу працівників поліції. 



- В моєму розумінні, якщо граната, то має бути такий вибух, що стіни би дрижали, - говорить Антоніна. – А поліція каже, міг бути хлопок. Я навіть хлопка ніякого не чула. Як так? Не розумію. Дивно якось.



Мешканці будинку розповіли також, що лазерна косметологія тут працює віднедавна. До нового року був інший косметологічний кабінет. Ще раніше – продавалася медтехніка і жіноча білизна. Міняються власники, виходить, часто.

- Цей салон тільки почав працювати. Днів десять назад чи два тижні, як відкрився, - сказали мешканці будинку.

У самій косметології ззовні видно деякі пошкодження: розбиті віконні шибки та вибите внутрішнє скло у вхідних дверях.
 








Працівниці салону (журналіст застала сьогодні уранці там трьох дівчат, які прибирали) дозволили сфотографувати наслідки вибуху і усередині.

Найбільше пошкоджена стіна, що навпроти вікна, через яке, ймовірно, влетіла граната. В стіні лишилася вибоїна. Поруч - діра у бетонній підлозі.

Стійка для адміністратора - вся в дірках від осколків гранати. Такі самі продірявлені металевий обігрівач і дерев’яні двері. Від великого скла із назвою салону, яке висіло на стіні, лишилася невелика частина. Решта валяється тепер на підлозі у вигляді дрібних друзок.









- Техніка ваша працює? Вціліла? – питаємо про медичне обладнання, яке стоїть в кімнаті за найбільше постраждалою стіною.

- Працює, але осколками пошкоджена, - відповідає одна дівчина.

Друга тим часом показує, що бокові панелі стійки адміністратора більше не тримаються на своїх місцях - вони просто приставлені. А тертя дівчина - телефонує власнику салону.

Власник утримався від коментарів. Тільки відповів на питання, чи підозрює когось у злочині.

- Конкуренція, - коротко сказав він.


 

Три версії слідства  

Повідомлення про напад на салон, що знаходиться на вулиці Пирогова, правоохоронцям надійшло о 4.20 у вівторок, 28 лютого. Як сказали у відділі комунікацій обласної поліції, на «102» подзвонили з приватної охоронної фірми і про спрацювання сигналізації та вибите вікно. На місці опер-група з’ясувала: в косметологію вкинули бойову гранату, судячи за її рештаки – це була граната Ф-1. До ранку на місці працювали вибухотехніки та інші експерти. За фактом відкрили кримінальне провадження про умисне пошкодження майна шляхом вибуху.

- Слідством розглядаються різні версії, - каже прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. – Перевіряються як і клієнти, які обслуговувалися у цьому центрі, так і хуліганські дії можливі. А також – прояви недобросовісної конкуренції.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • З.А.Глядач

    Автор,якщо ви не знаходите в собі сміливості визнати свої помилки і видаляєте коментарі,які на це вказують,то хоч знайдіть силу виправити їх у вашому дописі.
  • Без Имени

    То у бабці зі слухом погано.



    Вінничанин Владислав Вихристюк, який мешкає по вулиці Пирогова, прокинувся вночі від сильного вибуху. Рвонуло за стіною його квартири - у салоні краси.

    Спочатку подумали, що десь в когось якийсь газ бабахнув чи, може, якийсь балончик. Особливо не цікавились,

     

    Без Имени reply Без Имени

    Вибух був такої сили, що прокинулись навіть мешканці сусідніх будинків.

    Почув вибух і – як скло посипалось, але мені здалось, що це десь з іншого боку – за будинком, - каже житель будинку, що неподалік місця вибуху.
  • Миронов Евгений

    Бред сивой кобылы!!!
  • Задунайский Торонтуй

    Видал я такое у одного крутого в доме, в Виннице. В веселые 90-е. Вся комната была пописана осколками, а в полу бетонном дырка. Хозяин пытался убедить меня что это газ взорвался.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up