Вбивство на Пирогова стало вимаганням: шукають двох підозрюваних, одного судять

Вбивство на Пирогова стало вимаганням: шукають двох підозрюваних, одного судять
  • У кінці січня 2018-го, на вулиці Пирогова, у дворах неподалік зупинки «Академіка Заболотного», чоловіка підстерегли четверо нападників.
  • Сталася сутичка, під час якої від кульових поранень загинув один із тих, хто хотів «легкої наживи».
  • Двох підозрюваних ще шукають, одного вже судять.

У п’ятницю, ввечері 26 січня, біля багатоповерхівки на вулиці Пирогова пролунали три постріли. Невдовзі сюди з’їдуться слідчі та криміналісти, які вивчатимуть місце злочину — від кульових поранень загинув 47-річний чоловік.

Місце огородили спеціальною стрічкою. Невдовзі тіло загиблого забрали. На снігу залишилися тільки сліди крові.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Наступного дня поліція області повідомить, що троє невідомих напали на місцевого підприємця. Йому довелося захищатися. Під час нападу один зі зловмисників отримав смертельне вогнепальне поранення. Інші двоє втекли.

Читайте також:

Із судового реєстру дізнаємося, що спочатку за фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за планування замаху на вбивство.

За версією слідства, четверо чоловіків вирішили вбити вінницького підприємця. Свої злочинні ролі розподіляли, сидячи в ресторані. 26 січня сіли в Toyota Highlander на «бляхах» та поїхали реалізовувати задумане. Заздалегідь дізналися, що жертва має гараж біля будинку. Біля цього гаража, сидячи в авто, чекали поки підприємець буде ставити авто. Через чотири години той з'явився.

Коли чоловік відчинив ворота та заїхав автомобілем у гараж, на нього напали троє. Зробили це, як написано в ухвалі суду, «будучи озброєними вогнепальною зброєю по типу «пістолет» невстановленої моделі, ножем та газовим балончиком із вмістом газу сльозогінної дії».

Спочатку газом залили обличчя, потім почали бити ногами та руками в голову, груди. Під час цієї сутички чоловік отримав черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні забої тулуба, грудної клітини, зламане ребро. Потерпілий почав чинити опір нападникам. Йому вдалося вихопити в одного з них пістолет, з яким у руках постраждалий впав на землю.

Лежачи, маючи подразнення очей, тричі вистрілив. Кулі влучили в голову, шиї та грудну клітину нападника. Від цих ран він загинув на місці.

Один із двох інших підбіг до лежачого підприємця, вихопив із рук пістолет і хотів його застрелити, але чомусь не зміг. В ухвалі написано, що це сталося з причин, що не залежали від його волі. Після цього двоє зникли з місця події. Особи всіх учасників події були встановлені.

Як зазначили в прес-службі поліції області, один підозрюваний, станом на 4 жовтня, під вартою. Його вже почали судити.

Двоє інших переховуються. А взагалі справу перекваліфікували.

Тепер слідство вважає, що нападники не планували замах на вбивство, а хотіли вчинити розбій та вимагання. А ще незаконно поводилися зі зброєю.

Таким чином, з чотирьох людей, яких підозрюють у злочині:

  • Один загинув на місці злочину;

  • Один невдовзі був затриманий. Ось ухвала про обрання йому міри запобіжного заходу. Це чоловік, який був неодноразово судимий раніше за крадіжки, розбої, викрадення авто, підробку документів.

  • Двоє досі переховуються від слідства.

Відносно двох утікачів уже складено повідомлення про підозру в злочині, але вручити її поліцейські не можуть, бо не знають де ті знаходяться. Раніше правоохоронці вже просили допомоги в пошуку. Дані про підозрюваних є в реєстрах МВС.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій

    А чоловіка що застрелив нападника що чекає? Його хоч виправдали? Чи це як перевищення самооборони, чи як?
  • Жора

    Меня больше всего удивляет как менты держат всех за идиотов....)

    Так  с усилием  и так показывают что работают и находят  исполнителей убийства.... А кто  же будет искать заказчиков ? Или это  эти 4 чела сами и заказчики и исполнители ?  А кто заказчик убийства пенсионера на Вишенке, а кто заказчик убийства сына валютчицы ? Точнее не КТО заказчик ... А ТОТ кто дал полную информацию включая  прослушивание  будущих жертв, а именно прослушивание их помещений и прослушивание их мобильных телефонов... Иногда складывается так как будто менты и бандиты это одна команда, особенно после задержания  в Харькове  в метро беспредельщиков ментов...

    Бен Франклин reply Жора

    Шо за брєд, яке "прослушивание"? Жора шо ти мелеш?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up