У Вінниці затримали чоловіка, який організовував хакерське угрупування

У Вінниці затримали чоловіка, який  організовував хакерське угрупування
  • Хакерське угрупування з Вінниці діяло з 2011 року. Його учасниками здійснювалися кібератаки на органи влади, об’єкти критичної інфраструктури та банківські установи України та світу.

Як повідомляють у прес-службі СБУ, оперативники затримали у Вінниці організатора угрупування, який протягом 8 років надавав власне серверне обладнання для розміщення, адміністрування та розповсюдження членами угруповання та третіми особами шкідливого програмного забезпечення, бот-мереж та проведення кібератак, у тому числі DDoS-атак на стратегічні об’єкти на території України та банківські установи інших держав. Даний «абузостійкий хостинг» поширений був у мережі Darknet. Він звався «ProHoster» та «Bulletproof.space».

Відео дня

Члени угруповування налагодили корумповані зв'язки з окремими представниками правоохоронних органів та органів влади України.

Також організатор хакерського угруповання надавав власне серверне обладнання для проведення кібератак на іноземні комерційні підприємства, а сам він розміщував шахрайські ресурси, віруси-вимагачі, веб-ресурси, через які розповсюджувались вилучені з цивільного обігу об’єкти.

Нині проводиться розслідування. Вилучене направили на експертизи.

Читайте також:

Очільниця відділу освіти РДА закупила шкільні меблі, які не відповідають стандартам

Покер у Вінниці: трьом організаторам підпільного грального закладу оголосили підозру

В області закрили ще дві незаконні АЗС. Вилучили понад 4 тисячі літрів пального

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Димитрий

    Супер
  • Сергій

    Чудово що в Вінниці є такі хороші технічні спеціалісти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній Від читача 18:58 смс для Анечки 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up