У Вінниці судять жителя Херсонщини, який допомагав окупантам

У Вінниці судять жителя Херсонщини, який допомагав окупантам
  • Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у пособництві державі-агресору. Адвокат чоловіка подав апеляцію та просив пом'якшити запобіжний захід.

Суд взяв під варту жителя Херсонщини. За версією слідства, в одному із тимчасово окупованих сіл Білозерського району на Херсонщині він добровільно допомагав російським військовослужбовцям незаконно проникати в залишені оселі селян та розграбовувати їх.

— Натомість отримував від них пально-мастильні матеріали, продукти харчування і ліки, які продавав односельцям. Частку виручених коштів повертав армійцям держави-агресора. За своїм же бажанням віддавав їм і власні предмети побуту й харчі, і ті, які привласнив у жителів громади, — зазначають у пресслужбі вінницького апеляційного суду. — Також херсонця підозрюють у тому, що він допомагав окупантам ще й у такому: супроводжував їх польовими шляхами, щоб ті орієнтувалися на місцевості та злагоджено діяли під час виконання бойових завдань; допомагав шукати учасників АТО/ООС й односельців із проукраїнськими поглядами та проводити незаконні обшуки за місцем їхнього проживання.

Сьогодні, 20 березня, розглядали апеляційну скаргу адвоката, який просив скасувати попередню ухвалу суду та до ймовірного правопорушника застосувати нічний домашній арешт.

Відео дня

Прокурорка не підтримала це рішення. Вона зазначила, що чоловік може втекти на свою малу Батьківщину і там незаконно впливати на свідків, які й надали показання правоохоронцям.

Апеляційний суд не підтримав адвоката та залишив підозрюваного під вартою.

Якщо доведуть, що таки скоїв цей особливо тяжкий злочин, йому загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без неї.

 

Читайте також:

Вінничанин на пошті отримав відро «PVP-солі» на пів мільйона гривень. Там його і взяли

У Вінниці 43-річний чоловік розповсюджував PVP-сіль. Нині він в ізоляторі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Заверуха-Керосина

    Не судити, а одразу стріляти.

keyboard_arrow_up