У Вінниці спіймали викладача ВУЗу на хабарі. Кажуть, "погорів" на дипломі

У Вінниці спіймали викладача ВУЗу на хабарі. Кажуть, "погорів" на дипломі

Сьогодні, 25 січня 2019 року, у Вінниці зловили «на гарячому» чергового хабарника. У прес-службі прокуратури Вінницької області розказали подробиці затримання.

—  На Вінниччині викрито викладача під час отримання неправомірної вигоди, — повідомляють у прокуратурі.

За інформацією відомства, Вінницькою місцевою прокуратурою спільно з працівниками управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими слідчого відділу Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області,  в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, затримано викладача.

Відомо, що голова циклової комісії одного з освітянських вузів м. Вінниці вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 350 доларів США за позитивне вирішення питання про успішний захист дипломної роботи студентом вузу.

Відео дня

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії.

Прес-служба прокуратури оприлюднила фото з місця затримання:

 

Читайте також:

У Вінниці затримали двох копів-хабарників, ще двох - перевіряють

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (92)
  • Влад

    Дивує, як багато коментаторів виправдовує факт незаконної передачі грошей або тим, що цей викладач такий хороший і мало заробляє, або тим, що студент дурний і винні в першу чергу батьки. Хіба це якось знімає відповідальність з викладача? Чи ми маємо закривати очі на закон? Всі намагаються спростити ситуацію, щоб хоч якось виправдати викладача. Не потрібно применшувати відповідальність тим, що сума мала. Чи тим, що всі крадуть. Чи тим, що хтось бере/краде в більших масштабах і тому на дрібних хабарників можна закривати очі. Аж сумно стає від такої Вашої реакції.



    Я сам навчався в даному коледжі, а потім і в університеті в яких він викладає. Так, можна здати все без хабаря. Та предмет важкий і багато студентів думають, як це обійти і дають хабарі. А викладачі їх беруть. І не важливо настільки погані студенти. Якщо не хочеш брати хабаря - не бери його. Все просто. А якщо береш - будь готовим нести відповідальність.



    Аж страшно стає від того, що ніхто не розуміє примітивної істини - якщо ми будемо жити не по законах, які мають бути одні для всіх (і не треба тут згадувати депутатів, які крадуть, суть не в цьому), а поняттях, то з цієї країни нічого нормального ніколи не вийде. Скоріш за все мене замінусують чи засміють, та я радий, що справедливість зрештою бере своє і цього викладача викрили. Надіюсь, що викриють і інших, які беруть хабарі і тих, хто їх покриває. Коледж, ще може й більш-менш нормальний заклад. Хоча корисних знань я там мало отримав. А от університет прогнив повністю. Там за хабарі майже 70% студентів навчається. Не потрібно лицемірити. Будьте чесні перед собою чи хоча б перед Богом.



    Працюю програмістом, та майже все необхідне вчив сам і шкодую про потрачений час. Для кого це не так - ваша справа. Можете мені тут не розпинатися, як там все класно. Це вже питання до освіти загалом і я не хочу його тут підіймати.



    Що ж ви мені на це відповісте шановні коментатори і пане Трофімчук? Можете сказати, що я все брешу. Та я не боюсь цього. В кінці кінців перед Богом всі рівні. І нехай мене пробачить пані Можаєва за мої граматичні помилки. :)
  • Вадим

    Ви такі смішні. Зловили викладача. Круто! Викладача, в якого зарплати не вистачить прожити місяць самому, не говорячи про сім'ю. Причому, викладача не шкільного предмету, а спеціального інженерного. І так мало таких викладачів, бо маючи знання для викладання таких предметів вони працюють за великі гроші і переважно не в Україні. Зазвичай такі предмети читаються пенсіонерами з листочка, а тут викладач доносить знання, допомагає студентам, реально навчає і за це повинен отримувати копійки.. Чомусь коли інші люди за зп більшою викладацької шукають халтури по своїх навичках, це класно, а коли викладач РОБИТЬ дипломні роботи витрачаючи багато свого часу, так це ганьба. Як ще викладачу спец дисциплін заробити? Репетиторство не варіант. Вихід один-кидати викладання і шукати роботу по спеціальності в інші країні де таких спеціалістів ждуть з простягнутими руками. Сподіваюсь він так і зробить.. І це дуже класний приклад для молодих вчителів! Так і мрію отримувати 4000 грн і при цьому за якусь ДОДАТКОВУ РОБОТУ мати отакі проблеми. Круто! Мотивує!

    Влад reply Вадим

    Те, що в даного викладача маленька зарплата - ніяк його не виправдовує. За такою логікою можна будь-який злочин списати.
  • Александр Хакимов

    Навчався у цього Викладача
    дуже гарний викладач, завжди підтримував студентів, допомагав студентам
    ніколи даже натяків на забар не було
  • STONER Iskra

    Я студент этого колледжа, прекрасно знаю этого Учителя, замечательный человек и Учитель
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up