У Вінниці чоловік збирав по тисячі гривень з мешканців та створив батальйон

У Вінниці чоловік збирав по тисячі гривень з мешканців та створив батальйон
  • У Вінниці, в мікрорайоні Тяжилів, чоловік, який приїхав з іншого регіону, згуртував більше півсотні мешканців. Вони побудували блокпост, створили незаконне, як кажуть в поліції, угрупування та ходили зі своєю зброєю.

У Вінниці, в районі Тяжилова, було спочатку повідомлення, що йде стрільба по працівниках поліції. Про це під час екстреного брифінгу 28 лютого повідомив начальник обласної поліції Іван Іщенко.

— Коли туди виїхали спецпідрозділи, хотіли проводити спецоперацію, виявилося, що там десь близько 70 чоловіків, місцевих мешканців, будують барикади зі зброєю, — зазначив Іщенко. — Я дуже прошу громадян не створювати незаконних організацій. Якщо хочуть допомогти, то треба вступати в територіальну оборону або створили громадське формування і після його затвердження працювали разом з правоохоронцями.

За його словами, чоловік приїхав з іншого регіону декілька днів тому, на Тяжилові зібрав місцевих чоловіків та пропонувати створити батальйон Національного спротиву.

Відео дня

— Він збирав з людей по 1000 гривень, будувати блокпости. Вони робили провокації, що відбувається якась стрільба, дзвонили на «102», приїжджала поліція. А він робив це для того, щоб показати мешканцям Тяжилова, що він створить батальйон, йому треба гроші для закупки зброї, отримав «Лексус», — додає начальник обласного главку поліції.

Наразі розглядається питання про притягнення цього чоловіка до кримінальної відповідальності за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої). Зараз з чоловіком працюють правоохоронці.

Іван Іщенко додав, що у Вінницькій області та Вінниці на блокпостах, які зараз виставлені згідно законодавства Україні під час воєнного стану, несуть службу правоохоронці — поліцейські, нацгвардійці, СБУ і територіальна оборона. Інше громадське населення не залучається до несення служби.

 

Читайте також:

Вінничан з навичками поводження зі зброєю кличуть у добровольчий підрозділ

СБУ: задля безпеки вводяться нові умови продажу стартових пакетів мобільними операторами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up