У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці

У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці
  • Завдяки спільним діям поліцейських Вінницької області, Служби безпеки України та спецпризначенців КОРДу та Альфи викрили та затримали групу з чотирьох чоловіків, які організували нарколабораторію та збували амфетамін на території Вінниччини.

У власній нарколабораторії ділки виготовляли понад кілограм амфетаміну в місяць та збували його через розгалужену мережу клієнтів у Вінниці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Організатором групи був 46-річний житель Вінницької області. До складу групи також входили: 44-річний «лаборант», який відповідав за виготовлення психотропу, двоє чоловіків 43-х та 50-ти років, які збували «товар». Ватажок постачав «лаборанту» необхідні реагенти, прекурсори та обладнання для виготовлення психотропів.

Відео дня

З'ясувалося, що двоє з учасників злочинного угрупування раніше затримувались поліцією за аналогічні злочини й наразі є фігурантами ще одного кримінального провадження, яке розглядається в суді.

Під час обшуків поліцейські вилучили лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу амфетаміну, близько 100 грамів уже готового психотропу, гроші, мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази.

Лабораторія була обладнана у приватному будинку. Від продажу амфетаміну чоловіки заробляли близько півмільйона гривень щомісяця. 

Усіх учасників угрупування затримали. Так званого «лаборанта» затримали на території Донецької області. Всім повідомили про підозру за частиною другою та третьою статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід — тримання під вартою.

Також в діях фігурантів вбачаються ознаки злочинів, передбачених статтею 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та статтею 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 

Читайте також:

Спритний вінничанин три роки незаконно отримував наркотичні знеболюючі у медзакладах Києва

На Пирогова зловили водія-порушника, який був одразу під дією трьох наркотиків

У жителя Вінницького району вилучили наркотики та набої

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Демидов

    Сбывают обычно через продавцов реализаторов на рынках,те продают свой товар,и также в товар добавляют  иногда наркоту.

keyboard_arrow_up