У Козятині затримали рекетирів. «Смотрящий» за містом вимагав неіснуючий борг

У Козятині затримали рекетирів. «Смотрящий» за містом вимагав неіснуючий борг
У Козятині поліцейські припинили злочинну діяльність організованої групи вимагачів з кримінальним минулим
  • Один із затриманих позиціонував себе як «смотрящий» за містом та раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство.

В обласному главку поліції повідомляють, що затримання відбулось 27 квітня відразу після зустрічі зловмисників з потерпілим, від якого група вимагала сплати частини неіснуючого боргу.

— Рекетири тривалий час вимагали у 39-річного потерпілого сплати борг, у разі відмови — погрожували фізичною розправою та насиллям. У разі несплати — сума боргу щомісяця збільшувалась, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

 

Відео дня

До злочинної групи входили троє жителів Козятинської громади віком 56, 53 та 40 років.

Задокументували злочинну діяльність групи працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави спільно з оперативниками управління карного розшуку обласного главку поліції та слідчого управління. Силову підтримку проведення спецоперацію забезпечували бійці спецпідрозділу КОРД.

Правопорушники затримані у процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

За вчинення злочину, передбаченого статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання), затриманим загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

Читайте також:

У так званій Придністровській молдавській республіці оголосили воєнні збори

Суд виніс вирок «штрикачу», який голкою колов дівчат у сідниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (76)
  • Ігор Котвіцький

    Я не військовий ,але звертаюся до військових .....воєнний стан в країні ,завтра будеш таким самим ,громадянином, як я, ......розстріляй і спиши на диверсію!
  • Serega Zubko

    Смотрящий?за кем в это время?
  • Serega Zubko

    Смотрящий?
  • Володимир Мельник

    Зробити щоб був смотрящим за маріуполем.на передову.

keyboard_arrow_up