Суд виніс вирок «штрикачу», який голкою колов дівчат у сідниці

Суд виніс вирок «штрикачу», який голкою колов дівчат у сідниці
  • Десять вінничанок написали заяву у поліцію про те, що на вулиці отримали проколи у тілі.
  • Вінницький міський суд 26 квітня виніс вирок «маніяку з голкою».

Вінницький міський суд 26 квітня виніс вирок і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі для чоловіка, який в 2019 році нападав на жінок і колов вінничанок голкою. Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

Суд ухвалив вирок молодому чоловікові, за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України.

— Обвинувачений, у період з лютого 2019 року по травень 2019 року, маючи при собі заздалегідь заготовлений предмет (медичну голку), перебував на різних вулицях у м. Вінниці, де бачив незнайомих йому дівчат та жінок. Чоловік, підходив до потерпілих та умисно наносив їм медичною голкою укол в область сідниць. Своїми діями обвинувачений заподіяв потерпілим тілесне ушкодження у виді точкової колотої рани сідничної ділянки, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією джерела, обвинувачений, перебуваючи біля одного із будинків у м. Вінниці, побачив жінку та діючи повторно, маючи при собі вищезгадану медичну голку, умисно наніс останній кілька ударів у грудну клітку.

— Своїми діями обвинувачений завдав потерпілій тілесні ушкодження у вигляді множинних колотих поранень грудної клітки, а саме: проникаюче поранення правої половини грудної клітки, непроникаюче колоте поранення лівої половини грудної клітки, дві колоті рани правої та лівої половин грудної клітки, — зазначають у суді.

Окрім цього, обвинувачений, перебуваючи у проході біля одного із будинків у м. Вінниці, побачив неповнолітню дівчину та діючи повторно, маючи при собі дерев’яну палицю, умисно наніс їй кілька ударів в область голови та по різних ділянках тулуба. При цьому, потерпіла намагалася опиратися та відштовхнути від себе руками обвинуваченого. Однак, останній не маючи на меті припиняти нанесення тілесних ушкоджень, вкусив дівчину за 4-ий палець правої кисті. Своїми діями обвинувачений завдав потерпілій тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми - струсу головного мозку, забійно-скальповану рану потиличної ділянки, садна шиї, шкіри підщелепної ділянки, нижньої щелепи, вкушеної рани 4-го пальця правої кисті, садна в ділянці правої лопатки, лівої здухвинної ділянки.

Також обвинувачений незаконно зберігав боєприпаси до зброї.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованих йому злочинів не визнав, надавати суду показання відмовився на підставі ст. 63 Конституції України.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а також зобов’язав стягнути з обвинуваченого процесуальні витрати на проведення експертизи в сумі 27 364, 13 грн. на користь держави.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Юнака, який колов вінничанок голкою, взяли під варту в травні 2019 року. Нагадаємо, у квітні Вінницею прокотилася хвиля повідомлень про «маніяка», який коле дівчат та жінок гострим предметом у сідниці. Постраждалі запам’ятали його в капюшоні та з рюкзаком. До поліції Вінниці звернулися 10 жінок, які розповіли одну й ту ж історію — отримали прокол у тілі від невідомого, який одразу втік.

Лише 24 травня, поліцейські затримали 22-річного хлопця, який колов жінок голкою — так званого «штрикача». Він розповів, що таким чином просто розважався:

 

Довідково:

  • ч. 1 ст. 121 КК України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
  • ч. 1 ст. 263 КК України – Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
  • ч. 4 ст. 296 КК України – Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

 

Читайте також:

Маніяк з голкою: що треба обов’язково зробити, якщо ви стали жертвою та вас вкололи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Танюша Иванова

    Найгуманніший суд в світі.відсидить всю війну в теплі й добрі на державному забезпеченні.
  • Вера Панчук

    Він вже своє відсидів . Нормально . А наслідки які?? А чому так довго?  Хлопець розважався ?.
  • Светлана Анатольевна

    Якесь психічно хворе 🤷
  • Oleksandr Stoliarov

    "мав боєприпаси до зброї" - мусора як завжди 🤣

keyboard_arrow_up