У Козятині робітники ремонтували велодоріжку, але зарплату отримував директор

У Козятині робітники ремонтували велодоріжку, але зарплату отримував директор
  • Майже мільйон гривень збитку завдав міській раді підприємець, наймані працівники якого ремонтували дорогу та робили велодоріжку в Козятині.
  • Вінницький апеляційний суд змінив йому запобіжний захід: з особистого зобов'язання – на домашній арешт.

Вчора, 20 червня, Вінницький апеляційний суд (ВАС) частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора щодо бізнесмена з Козятина. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Суд ухвалив застосувати стосовно підозрюваного у службовому підробленні та привласненні, розтраті майна домашній арешт із 22.00 до 06.00. До цього Козятинський міськрайонний суд обрав йому запобіжний захід особисте зобов’язання, з чим не погодилася сторона обвинувачення.

— Обвинувачення просило скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити узяти ймовірного злочинця під варту. Свої вимоги мотивувала обґрунтованою підозрою, ризиками, що він впливатиме на свідків, уникатиме суду й слідства. Також інкримінованим особливо тяжким кримінальним правопорушенням, за який передбачено від семи до дванадцяти років ув’язнення. До того ж, на думку прокурора, бізнесмен може знищити бухгалтерські документи, —  зазначають у ВАС.  

Відео дня

Підозрюють чоловіка в тому, що він заволодів бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт дороги та тротуару з влаштуванням велодоріжки у Козятині на Вінниччині. За версією слідства, у документи підприємець уносив неправдиві дані про фактичний розмір зарплатні своїх підлеглих: частину отриманих бюджетних коштів виплачував найманим працівникам, а решту залишав собі.

Як повідомив на судовому засіданні адвокат підозрюваного, розбіжності у документах є. Але розмір матеріальної шкоди Козятинській міській раді не встановлено: у висновку експерта про неї не йдеться.  Однак у матеріалах провадження фігурує понад 950 тисяч гривень збитку. 

Історія справи

Як повідомляють в РIA-Козятин, на ремонт вулиці Куликівського витратили майже 13 мільйонів гривень: 10 мільйонів з державного дорожнього фонду, решта – із міського бюджету Козятинської громади.

Козятинську вулицю Куликівського знову взялися латати. Ще якихось пів року тому вулиця Куликівського була однією з топових тем серед козятинчан. Восени 2021-го тут розпочали капітальний ремонт у рамках програми «Велике будівництво». За проектом на Куликівського мали не лише постелити свіжий асфальт на дорозі, а й зробити тротуар із велодоріжкою. Та, як то кажуть, віз і нині там.

У календарному плані до додаткової угоди зазначено, що у червні підрядник має улаштувати ще й залізобетонне покриття доріжок та тротуарів. Чи встигнуть дорожники до 30 червня — побачимо згодом. Але роботи у них вистачає — велодоріжка ще не зроблена зовсім, а покриття пішохідної в деяких місцях вже почало обсипатися.

 

Читайте також:

Цей день в історії, 21 червня. Яке сьогодні свято, традиції та прикмети

Як поставити на облік авто за дві години через електронну чергу? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up