Судитимуть офіцера Вінницького ТЦК Юрія Черевку та його спільників, які брали хабарі від ухилянтів

Судитимуть офіцера Вінницького ТЦК Юрія Черевку та його спільників, які брали хабарі від ухилянтів
  • Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно організованої злочинної групи, яка допомагала ухилянтам уникнути мобілізації та виїхати з України.
  • Затримали учасників групи, яких підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів.

Створив організовану злочинну групу офіцер відділення призову ТЦК Юрій Черевка. До групи також входили травматолог, хірург та один цивільний. Саме останній підшуковував бажаючих уникнути призову та отримував гроші від клієнтів. Чоловікам ставили вигадані діагнози, що давало можливість отримати довідку про непридатність та виїхати за кордон. «Прибуток» учасники групи ділили між собою. Про це повідомляють у ДБР.

Вартість однієї довідки становила 4 тисячі доларів США. Діяли зловмисники щонайменше з липня 2023, а наприкінці вересня 2023 року їх затримали. Детальніше про затримання можна прочитати в матеріалі за посиланням.

Відео дня

Крім того, під час досудового розслідування з'ясувалося, що Юрій Черевка за 1500 доларів США виключав замовників з електронної системи обліку чоловіків, яким видана повістка і які зобов’язані з’явитися у ТЦК для проходження медкомісії. Офіцер власноруч видаляв «потрібних» людей з бази, при цьому офіційно не маючи до неї відповідного доступу.

Лікарів та цивільного обвинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, сприянню їм порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчиненого з корисливих мотивів організованою групою (частина третя статті Кримінального кодексу України).

До списку звинувачень проти Юрія Черевка  додали шахрайство на підбурення до хабарництва (частина третя статті 332, частина перша статті 190 та частина четверта статті 27, частина друга статті 15, частина перша статті 369 Кримінального кодексу України).

Наразі службовці відсторонені від займаних посад. Всім фігурантам загрожує до 9-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що це було вже друге затримання Юрія Черевка. Від часу його останнього затримання за хабар в розмірі 10 тисяч доларів США в лютому 2023 року він був виведений зі штату ТЦК. Чоловік на службу не ходив і не мав доступу до відповідних документів. 

Що ще вдалось дізнатись про працівника вінницького військкомату, якого, як підтвердили в ДБР, звинувачують у скоєнні тяжкого злочину? Читайте в матеріалі.

 

Читайте також:

Мережа лабораторій «Сінево» повідомила про ймовірне закриття відділень в регіонах через ДБР

Посадовець з Укртрансбезпеки систематично вимагав гроші у підприємців Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валентина

    Судити тих хто брав хабарі,і хто давав і не по тюрмах їх а на розмінування, розбирання заваді, копання окопів!!!
  • Вікторія Гоцуленко

    Це хіба ж новина ? А що остальні не беруть ?
  • Олександр

    Це зрадники, які працюють на рашистів.
  • Максим Бабляк

    Пиз…дити їх треба і на штурм посадок

keyboard_arrow_up