Обрали запобіжні заходи жмеринським нападникам. Більшість арештів — без права застави

Обрали запобіжні заходи жмеринським нападникам. Більшість арештів — без права застави
  • Вінницький міський суд обрав запобіжні заходи 22 чоловікам, затриманим поліцією за вчинення протиправних дій в Жмеринській міській раді. Більшості присудив арешти без права застави. Але були й інші рішення. 

У Вінницькому міському суді сьогодні, 29 лютого, обирали запобіжні заходи для учасників сутичок біля Жмеринської міської ради. Біля приміщення суду зібралися представники «Національного корпусу» та «Національних дружин». Їх не пустили на засідання. Хтось розпилив газ, виникли сутички, їх припинили.

За інформацією слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, 60 діб тримання під вартою без права внесення застави на час досудового розслідування суд призначив 13 затриманим, трьом — тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 168 тисяч гривень, шістьом — цілодобовий домашній арешт.  

— Запобіжні заходи для різних учасників пропонувались різні, — коментує речниця управління Національної поліції Анна Олійник. — Для неповнолітніх та підозрюваних, що постраждали внаслідок сутички, слідство подавало клопотання, щоб призначити домашній арешт. Суд його погодив.

Відео дня



Не обійшлось на цьому судовому засіданні без сутичок. Біля приміщення суду, нагадаємо, зібралося близько 50 чоловік. Серед них представники громадських організацій «Національний корпус» та «Національні дружини». Частина з них хотіла потрапити на засідання, та їх не пустили. Виникли сутички, хтось розпилив газ. 

— Ситуація була контрольована, — додає Анна Олійник. — Так, особи намагались потрапити на судове засідання, але на місці працювали правоохоронці, тому все було під контролем. 

Нагадаємо, 27 лютого до Жмеринської міської ради увірвалися молодики в масках та почали громити все на своєму шляху. Виникла бійка. Є потерпілі з боку хуліганів, поліцейських та депутатів. Серед затриманих двоє вінницьких лідерів громадських об’єднань «Едельвейс» та «Національні дружини». Їхні активісти також є серед потерпілих, які були госпіталізовані за наслідками жмеринських сутичок.

«Під час припинення протиправних дій травми різного ступеню важкості отримали 10 працівників поліції, 6 з них госпіталізовані», — пишуть на поліцейському сайті про своїх постраждалих. 

Свою оцінку подій висловив учора, 28 лютого, керівник Всеукраїнської організації «Національні дружини» Ігор Михайленко, який приїхав з Києва до Вінниці, аби на місці з’ясувати ситуацію. У розмові з журналістом 20minut.ua Михайленко повідомив, що має намір зустрітися з правоохоронцями області.

— Ми — за дотримання закону, — сказав Ігор Михайленко. — Якщо є порушення зі сторони представників «Національних дружин», вони повинні розслідуватися, а винні нести відповідальність. Однак це не має бути травлею нашої організації. Поки що ми бачимо, що затримали тільки наших представників. Але ж у конфлікті брали участь дві сторони і є достатньо відеоматеріалів з фактами порушень невідомими особами у цивільному вбранні. Складається враження, що поліція уже визначила, хто винен, а хто ні.

Раніше 20minut.ua інформував, що після сутичок у Жмеринці підозру оголосили також двом депутатам та кримінальному авторитету. А генерал поліції вручив почесні грамоти поліцейським, які потрапити в лікарню після інциденту.


Читайте також: 

У Жмеринці 20 чоловік в масках увірвалися до міськради. Кидали каміння та димові шашки

Сутички біля жмеринської міськради: з'явилась нова інформація та відео

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вероника Вербецкая

    Активістів Національних дружин побили тітушки Светлака, поліція бездіяла, а тепер ЗМІ робить хлопців їх винними. Розбивали меблі і вікна тітушки, активісти прийшли мирно і просили зайти у раду хочаб представника. Відео з середини будівлі розставило все на свої місця, дивіться його на Винничині ТВ. Пишуть, що постраждала поліція але жодного фото прбитого поліцейського, при цьому Національні дружини в лікарні з розбитими головами і зламаними щелепами. Справедливість, де вона?
  • Архип Тарасов

    Что это за национальные дружины что делают произвол и не подчиняются полиции и вмешиваются силовым методом в работу  депутатов методом избиения и запугивания .Это банда которая за деньги будет выполнять все .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up