«Смотрящій» за ладижинською колонією вимагав гроші у засуджених для «общака»

«Смотрящій» за ладижинською колонією вимагав гроші у засуджених для «общака»
  • Поліцейські викрили злочинну діяльність «смотрящого» за колонією, який вимагав гроші у засуджених для наповнення «общака».
  • В обласному главку розповіли подробиці.

— 45-річний підозрюваний, який понад десять років відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, разом із 39-річним спільником поширювали злочинний вплив у виправній установі, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Зловмисники били та залякували інших засуджених, вимагали щомісячно переказувати гроші на свої рахунки. 

В обласному главку зазначають, що злочинну діяльність документували слідчі Слідчого управління спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, працівниками оперативного відділу Виправної колонії №39. Силову підтримку забезпечували бійці спецпідрозділів КОРД та ЦИКЛОН.

Відео дня
v class="video-block">

— Досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушники, вимагали в одного із засуджених щомісячну плату — 20 тисяч гривень. За відмову платити — били та погрожували фізичною розправою, — повідомляють у поліції.

За оперативною інформацією, гроші мали спрямовуватися на фінансування криміналітету.

«Смотрящому» та його спільнику, який також відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, слідчі слідчого управління повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбаченого четвертою частиною статті 189 (вимагання) Кримінального Кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

В межах відкритого кримінального провадження в приміщеннях колонії провели ряд обшуків. Слідчі вилучили чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. Процесуальне керівництво розслідування здійснює прокуратура Вінницької області.

Довідка: 

 

Читайте також:

У Козятині затримали рекетирів. «Смотрящий» за містом вимагав неіснуючий борг

Цей день, 10 травня. Яке сьогодні свято, історія, прикмети та традиції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Sergey Pavlovskiy

    Блатулики поох@евали под "крышей"администрации.Ломать их всех,👊с их ними бандюковскими "постановами"
  • Natasha Makarova

    А работники учреждения снова белые и слепые кролики? Почему из них никого за зад не взяли, начиная с руководителя, за такое "обустройство обычаев"? Ведь всё же знали и видели
  • Тамара Кишенюк

    От гнида! Оце такий порядок у нас вже роками.Хто що хоче, те і робить і все безнаказано.
  • Natalya Kindrat

    😡🤮

keyboard_arrow_up