Штурм будинку у Шаргороді: стрілка, який поранив чотирьох КОРДівців, взяли під варту

Штурм будинку у Шаргороді: стрілка, який поранив чотирьох КОРДівців, взяли під варту
  • У Шаргороді 6 квітня поліція та бійці спецпідрозділу КОРД вгамовували неадекватного чоловіка.
  • Порушник поранив чотирьох правоохоронців.
  • Наразі йому повідомили про підозру та, у подальшому, за клопотанням сторони обвинувачення — суд обрав запобіжний захід.

Обрали запобіжний захід у вигляді триманням під вартою мешканцю Шаргорода, який посягав на життя працівників Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) під час затримання, повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області.

За даними слідства, підозрюваний погрожував рушницею та пістолетом сусідові, який викликав слідчо-оперативну групу.

— Після прибуття правоохоронців на місце виклику, зловмисник добровільно видати зброю відмовився, зачинився у своєму будинку і відстрілювався, аби поліцейські не могли проникнути у приміщення, — кажуть у відомстві.

Відео дня

З метою затримання підозрюваного, на місце події прибув спецпідрозділ КОРД, працівники якого під час здійснення затримання правопорушника отримали вогнепальні поранення.

У чотирьох бійців спецпідрозділу «Корд», які затримували озброєного зловмисника, травми обличчя, руки та ноги. Усіх їх госпіталізували. Після доби перебування у лікарні двох відпустили на амбулаторне лікування.

— Усі четверо поліцейських продовжують лікування, — розповіла прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. — Двох з них лікарі перевели на амбулаторне лікування, інші двоє залишаються у лікарні. Як пояснюють лікарі, стан їхнього здоров’я задовільний.

За словами Анни Олійник, у лікарні продовжує залишатися затриманий зловмисник. Він перебуває під охороною працівників поліції. У нього поранення ноги.

Дії підозрюваного кваліфіковано за статтею 348 Кримінального кодексу України, - замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Нагадаємо, увечері 6 квітня у Шаргороді бійці затримували порушника, який погрожував зброєю сусідові. Добровільно с класти рушницю й пістолет він відмовився. Зачинився у своєму будинку і відстрілювався, аби поліцейські не могли проникнути у приміщення. Для його затримання застосували бійців Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД).

Четверо з них дістали поранення і травми. Поранено у ногу також озброєного зловмисника.


Довідково: 

  • санкція статті 348 Кримінального кодексу України — позбавлення волі на строк від дев'яти до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте також:

Кулемет, гранатомет та пістолети. У Вінниці викрили торгівців зброєю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up