Кулемет, гранатомет та пістолети. У Вінниці викрили торгівців зброєю

Кулемет, гранатомет та пістолети. У Вінниці викрили торгівців зброєю
  • Злочинці мали чимало різної зброї, яку продавали всім охочим. На останній такий оборудці їх «на гарячому» викрили правоохоронці.

Інформація від прокуратури

Кримінальне провадження відкрили за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. А саме: пістолет-кулимета CZ, 2 пістолетів конструкції Токарєва (ТТ), калібру 7,62 мм та 260 штук бойових припасів (патронів).

— У Вінниці попереджено ряд спроб організувати збут зброї та боєприпасів, — зазначають у прес-службі прокуратури області. — У ході заходів проведено обшуки за місцем зберігання зброї, а також проживання причетних до вчинення злочину осіб.

Відео дня

Одного із підозрюваних затримали та повідомили підозру. Інших причетних — шукають.

Дані Служби безпеки України

Детальніше про ситуацію розповіли у прес-службі СБУ.

— За попередньою інформацією слідства, декілька мешканців обласного центру налагодили незаконну реалізацію засобів ураження на території регіону. Товар вони переховували у власних домоволодіннях. Через особисті зв’язки, насамперед у кримінальних колах, фігуранти підшукували клієнтів, яким продавали військову продукцію, — зазначають у прес-службі СБУ.

«На гарячому» 6 квітня співробітники СБУ затримали одного з учасників угруповання, який уже був раніше судимий. Чоловік якраз намагався продати іноземний пістолет-кулемет CZ-26 та майже 200 набоїв різного калібру.

А перед цим він встиг збути ручний протитанковий гранатомет РПГ, пістолет Форт-17 з пристроєм для безшумової стрільби, дві гранати РГД-5, пістолет ТТ і 170 набоїв калібру 7,62 мм. Даний факт задокументували правоохоронці.

Решту зброї та боєприпасів учасники угрупування зберігали за місцем проживання. Усе знайшли та вилучили.

— Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії з розшуку і затримання інших учасників угруповання та осіб, причетних до протиправної діяльності, — додають у прес-службі СБУ. — Перевіряється інформація щодо джерел та каналів надходження виявлених засобів ураження.

 

Читайте також:

Літинчанин хотів підірвати дружину та свою матір. Чоловіка взяли під варту

На Острозького затримали «закладчика». Чоловік заготовив 227 пакетиків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • аноним

    ато им в помощь
  • Андрій Андрійчук

    От жалко не встиг калаша прикупити. Сильно шустре в нас СБУ...
  • Бус центр

    НОрмально
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up