Сергій Чумак з „Правого сектору” стріляв у стелю в Калинівській міліції і вдарив слідчого

Сергій Чумак з „Правого сектору” стріляв у стелю в Калинівській міліції і вдарив слідчого
Вночі в Калинівську міліцію прийшли активісти „Правого сектору”, лишили дірку в стелі від карабіна „Сайга” і вільно покинули приміщення. Кулю нібито випустив Сергій Чумак. Він також ударив працівника слідства.
Чому стрілка не затримали одразу на місці, розбирається тепер прокуратура. А міліція тим часом відкрила два кримінальні провадження. Щоправда, оголосити підозру в двох злочинах керівнику „Правого сектору” не змогли. Кажуть, він переховується. Повідомлення послали поштою.

Почалася історія з пострілом із карабіну „Сайга”, як дві краплі води схожого на автомат „Калашникова”, у приміщенні Калинівського райвідділу міліції з дзвінка на гарячу лінію „Правого сектору”. Активістів поінформували, що невідомі в нічний час вирізають метал зі старого залізничного мосту.

Написали про це тієї ж ночі, з 25 на 26 червня, на сторінках Вконтакті Правого сектору Вінниччини та особистої Сергія Чумака, але на другий день видалили повідомлення. Текст його ось як скопіювали журналісти:

„Приблизно годину тому, на гарячу лінію Правого сектору Калинівського району Вінниччини надійшло повідомлення про те, що організована група осіб вирізала залізничний міст через річку в районі Турбова. Група УНСО виїхала на місце і затримала групу диверсантів. При них був кран і кілька одиниць техніки. Визваний наряд міліції - відпустив кран і гружені автівки!!!!!!! Нашим хлопцям вдалося наздогнати одну автівку гружону металом і супроводити її до місцевого відділку ДАІ. Міліція відсторонилася від вияснення обставив справи. Наразі відбувається блокування відділку ДАІ активістами Правого сектору та УНСО. Ситуація загострюється до застосування сили!”

Затримували разом, але не пересікалися?
Як розповіли в міліції, тієї ночі надійшло повідомлення про крадіжку металу з недіючого залізничного мосту і в Калинівський райвідділ. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці по дорозі зустріли автокран і вантажівку та зупинили. Вантажівка була з металом, а кран міг завантажувати її, тому обидва транспортні засоби супроводили до Державтоінспекції. Далі слідчий з групою поїхали назад до мосту - на огляд місця події.

Чи десь тут пересікалися активісти з міліцією, в правоохоронному управлінні не сказали. А якщо повернутися до видаленого посту Сергія Чумака, то мали б...  

Що було з краном і вантажівкою потім? Це й викликало невдоволення активістів. Як сказала прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник, особу водія автокрану встановили, записали усі необхідні дані і відпустили. А вантажівку з речовими доказами - з краденим металом - доправили в райвідділ міліції. Там вона зараз й стоїть.   

Як ця історія набула продовження в райвідділі, у Вінниці говорять: в Калинівську міліцію прийшли активісти „Правого сектору”, лишили дірку в стелі від карабіна „Сайга” і вільно покинули приміщення. Кулю нібито випустив Сергій Чумак. Він також ударив працівника слідства.

Відео дня

„Прокоментую згодом”
Прокоментували „20 хвилин” подію тільки в міліцейському управлінні. Сергій Чумак в себе на сторінці Вконтакті написав:
„Обов’язково все прокоментую. Трошки згодом. Покищо дам змогу "Їм" побільше наговорити”.

Пізніше він дописав дещо тільки про метал з мосту. Про застосування сили і стрільбу – ні слова.
„От я не розумію. Чому, коли активісти у Вінниці перекривали вул.Соборну (мирно протестуючи про свавілля) їм "шили" "блокування транспортних магістралей" із перспективою провести 15 років у тюрмах.
А коли під час війни нищать залізничний міст, слідчий кваліфікує це як крадіжку.”




То що ж кажуть в міліції про стрілянину в райвідділі?
- Активісти прийшли вночі в райвідділ висловити своє незадоволенні слідчим, який, на їхню думку, мав інакше себе вести, - каже прес-офіцер обласної міліції про реакцію „Правого сектору” на роботу слідчо-оперативної групи, яка виїжджала на виклик до залізничного мосту. - Вони вважали, що міліція не вживала ніяких дій, щоб притягти до відповідальності правопорушників. І через це виник конфлікт в райвідділі.

Покерували, стрельнули і пішли
- Один з громадських активістів мав зброю. І він пошкодив майно райвідділу – здійснив постріл угору, - продовжує Анна Олійник, не називаючи імені Сергія Чумака.

Вона також сказала, що в момент інциденту з боку активістів було приблизно 10 чоловік. На питання, чи була також бійка, начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції відповіла про того ж таки активіста-лідера:
- Так, він вдарив працівника слідства.

- Чому людину, яка била співробітника і стріляла в приміщенні міліції, не затримали на місці? - питаємо.
- Діям працівників міліції буде давати оцінку прокуратура області. Проводиться перевірка, - відповідає Анна Олійник. - Зараз важко говорити, чи дозволяла ситуація провести затримання. Там була зброя і велика кількість людей. Активісти просто вийшли з райвідділу.

Чумака оголосять в розшук?
Наступного ранку міліцейське слідство відкрило два кримінальні провадження через інцидент в райвідділі – за фактом хуліганства із застосуванням зброї та погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу.

Оголосити підозру Сергію Чумаку міліція готова, але не може цього зробити. Правоохоронці кажуть, лідер „Правого сектору” від них переховується.

- Активісту направили поштою повідомлення про підозру із зобов’язанням з’явитися в міліцію, - уточнила сьогодні, 27 червня, Анна Олійник. – Якщо він не з’явиться, буде оголошений у розшук.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anonymous

    да, по ходу скрывается))) лучше б скрывался в Славянске. Они - суки смелые, когда соотношение 10 к 3.
  • Anonymous

    По чем рыба в Одессе?
  • Anonymous

    ты такой "умный", пойди и поработай!
  • Anonymous

    http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/yak-rozpiznati-troliv-v-interneti--5-oznak-10405135.html
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up