Рекет, як у 90-х: у Вінниці затримали банду, до складу якої входив громадянин росії

Рекет, як у 90-х: у Вінниці затримали банду, до складу якої входив громадянин росії
На Вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росії
  • Неодноразово раніше судимі 38-річний вінничанин та 35-річний росіянин домовились про зустріч з майстром по ремонту техніки та обманули його.
  • Рекетири звинуватили майстра у непрофесійній роботі та почали психологічно тиснути, погрожувати фізичною розправою, бити та вимагати сто тисяч гривень «моральної шкоди».  

 

За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, спеціальну операцію по затриманню фігурантів, старший з яких позиціонував себе представником криміналітету, проводили оперативники Управління карного розшуку та слідчі Слідчого управління. Силову підтримку проведення невідкладних слідчих дій забезпечували бійці КОРДу.

— 14 березня фігуранти зустрілись з 24-річним потерпілим, який займався ремонтом телевізора одного із них, на околиці Вінниці. Вони звинуватили його у непрофесійній роботі та неякісному ремонті техніки. Протягом кількох годин зловмисники били та знущались з хлопця, а потім почали вимагати у нього грош, — зазначають слідчі.

Відео дня

Загалом потерпілий перерахував вимагачам 105 тисяч гривень. Для того, щоб зібрати зазначену суму, йому довелось просити гроші у родичів.

Під час невідкладних слідчих дій, було проведено ряд обшуків та вилучено докази протиправної діяльності затриманих.

Довідка:

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого четвертою частиною статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі клопотатимуть у суді про обрання фігурантам запобіжного заходу — тримання під вартою.

 Поліцейські перевіряють зловмисників на причетність до інших аналогічних злочинів.

 

 

Читайте також:

У Вінниці КОРДівці затримали 37-річного торговця наркотиками

На Вінниччині СБУ викрила чотирьох прокремлівських агітаторів, серед них — медик та педагог

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей

    В этом случае что пишет 20 мин. это простой бандит. Криминальные авторитеты другие

    Одни из них...

    Про злочинні діяння братів ....... багато можуть розповісти вінничани, а ще більше - працівники вінницької поліції. Рекет, грабунки, темні оборудки з нерухомістю, участь у кримінальних розбірках, фігурування в справах про вбивства, які так і не були розкриті - це все те, з чим асоціювалися імені нинішніх братів-ударівців в 90-х роках. Про діяння банди .......в неодноразово писали й ЗМІ – як регіональні, так і центральні.

    Коли обидва ....... стали «бізнесменами», а згодом пішли в політику, їх імена почали асоціюватися ще й з політичною нечистоплотністю та шкодою для репутації визнаних Україною політичних лідерів.
  • Сергей

    Лихие 90-е ). А кто там  у  нас  в городе в те времена был в криминале ?  Сейчас они уже стали бизнесменами и политиками ).
  • Сергей

    Перед тем как захватить власть в Афганистане   талибы дали указку бандитам делать все что те хотели. После смены власти в Афганистане  когда талибы все захватили ,  всех бандитов выпустили из тюрем которых закрыл бывший режим.
  • Сергей

    Москва хочет сделать афганский сценарий. И дает бандитам указку активировать свое движение.

keyboard_arrow_up