Понад 360 тисяч українців оштрафували за відсутність маски у громадському місці

Понад 360 тисяч українців оштрафували за відсутність маски у громадському місці
  • Це загальна кількість з початку карантинних заходів — 360 тисяч. За останні два тижні, відколи Україна перейшла у «жовту» зону, протоколи виписали на понад 12 тисяч українців. Також поліцейські за цей час склали 1 137 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.

 

Адмінпротоколи складали переважно на юридичних осіб. За порушення карантинних правил, нагадаємо, передбачена відповідальність у вигляді штрафу. Для громадян — до 34 тисяч гривень, для посадових осіб — до 170 тисяч гривень.

А відсутність захисної маски у громадському місці тягне за собою накладення штрафу на суму від 170 до 255 гривень.

— Загалом, з початку запровадження карантинних обмежень на території України було складено 103 774 адміністративні протоколи за правопорушення пов’язані із карантинними правилами. З них найбільше стосувалось працівників підприємств та установ — 18 747 протоколів. Також 13 287 протоколів склали щодо водіїв транспортних засобів, 9 823 — щодо керівників торговельних закладів, 4 770 — керівників закладів громадського харчування та розважальних закладів, — зазначають на сайті ОДА.

Відео дня

Також з часу початку карантину поліцейські винесли 368 тисяч 655 постанов через перебування у громадських закладів осіб без засобів індивідуального захисту та 3 тисячі 543 адміністративні протоколи за порушення правил самоізоляції.

 

Читайте також:

COVID в Україні. Минулої доби недугу виявили у понад тисячі дітей

Осіння хандра не страшна. П'ять порад для підтримки хорошого настрою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Дмитро Новіцький

    От нова мулька, рубають бабло по новому
  • Елена Кравченко

    Потому что люди не читали Конституцию и соглашаются все подписывать.
  • Ira Porhun

    Маски, маски! Маски шоу якесь!!! Вакцинуватися погнали як стадо, маски одягати , як стадо!!! Ви ж самі розумієте, що маска не вберігає від інфекції.....а от гроші заробити бо без маски , то будь ласка !!! Каламбур , а не життя !!!!
  • Олександр Воловик

    В . Трускавцях тоже штрафували.

keyboard_arrow_up