Підозрюваного у справі про дитяче порно відпустили за 135 тисяч гривень

Підозрюваного у справі про дитяче порно відпустили за 135 тисяч гривень
  • У Вінниці притягують до відповідальності 36-річного чоловіка за розповсюдження дитячого порно.
  • Офіційні структури поспішили відзвітувати – підозрюваний до суду буде під арештом.
  • Редакція дізналася, що чоловік уже на свободі, бо заплатив заставу. 
  • Скільки знайшов грошей, щоб вийти з-під варти, та де працював до криміналу?

За зберігання та розповсюдження дитячої порнографії загрожує до 10 років тюрми. Така максимальна санкція статті Кримінального кодексу України, за якою нещодавно оголосили підозру 36-річному вінничанину. Його справа із непопулярних. Такого типу злочини – рідкість. І суд слухатиме це провадження у закритому режимі, бо доказами будуть фото і відео з участю дітей.

Доводити до суду кримінальне провадження про розповсюдження дитячого порно будуть працівники Вінницького відділу кіберполіції. Як розповів їхній керівник Олександр Ульяненков, головний фігурант справи – 36-річний мешканець Вінниці, який по роду своєї діяльності… спілкується з дітьми.

– Він керівник шахматної секції для дітей, – говорить кіберполіцейський. – За нашими даними, він займався розповсюдженням дитячої порнографії з жовтня 2015-го по січень 2017-го року. Знаходив у мережі такого роду фото і відео файли, завантажував на власну сторінку у спеціальній програмі, через яку й розповсюдив більше тисячі матеріалів із забороненим вмістом.

Відео дня

На файлообміннику eMule 0.50a підозрюваного «шахматиста» нарахували майже 2 тисячі файлів із ознаками порнографії. У нього під час обшуку вилучили ноутбук. Згодом – оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого четвертою частиною статті 301 Кримінального кодексу України – «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів».

– Основна частина виявлених фалів була скачана, – говорить Олександр Ульяненков. – Зараз слідство встановлює причетність підозрюваного і до виготовлення деяких файлів із дитячою порнографією.

Одразу після затримання, як розповіли в поліції, чоловік заперечував свою вину. Але після того, як від нього відмовилась державна захисниця, найняв приватного адвоката та став давати зізнавальні покази.

– Зараз і він, і його адвокат вину визнають повністю, – каже Олександр Ольяненков. – Найближчим часом матеріали цього кримінального провадження будуть скеровані до суду.

«Вінничанин, який зберігав та розповсюджував дитячу порнографію, на рішення суду чекатиме під вартою» – інформувала прокуратура області 14 листопада. Це було одразу після того, як Вінницький міський суд задовольнив прокурорське клопотання про обрання 36-річному вінничанину запобіжного заходу у вигляді арешту.

Цим самим рішенням суд дозволив заплатити заставу за звільнення під особисте зобов’язання. І, як дізналась редакція днями, за підозрюваного внесли заставу у розмірі 134 тисяч 720 гривень, й він вийшов з-під варти до наступного засідання суду.

Почути, як відбуватиметься розгляд порно-справи, пресі не вдасться. Провадження про такого роду злочини слухаються у закритому режимі. А яке покарання чоловік може отримати, у разі доведення його вини у судовій інстанції? За виготовлення, збут і розповсюдження порнографії «світить» від 5 до 10 років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Тим часом нагадаємо найбільше гучні історії, пов’язані з дитячою порнографією, які мали місце в нашому регіоні в останні роки. Кожна йз них – це були справи професійних операторів, які окрім роликів для телебачення чи весільних зйомок, виготовляли на дому чи в готельних номерах свою власну «полуничку» для збоченців:


Читайте також:

За порно - до 12 років! Але збоченців майже не шукають

Кіберзлочинці крадуть гроші вінничан і розповсюджують дитяче порно

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up