Підкуп виборців у Липовці. Поліцейські перевіряють повідомлення

Підкуп виборців у Липовці. Поліцейські перевіряють повідомлення
  • Сьогодні, 29 жовтня, на спецлінію поліції 102 надійшло повідомлення про роздачу грошей представниками одного з кандидатів на голову місцевої територіальної громади. 

Слідчо-оперативна група поліції спільно з поліцейськими відділу захисту інтересів суспільства і держави задокументували факт отримання мешканцями коштів у сумі 250 гривень.

Видачу грошей у місцевому магазині організувала депутатка Липовецької міської ради від однієї з політичних сил, представленої на місцевих виборах. 

Відео дня

Усі обставини події з’ясовуються в межах відкритого 11 жовтня слідчим управлінням поліції кримінального провадження за четвертою частиною статті 160 Кримінального Кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму).



Це кримінальне провадження розпочали на підставі отриманої інформації про те, що невідомі за попередньою змовою упродовж вересня цього року здійснювали надання виборцям неправомірної вигоди, що супроводжувалось передвиборною агітацією, згадуванням імені одного із кандидатів на посаду Липовецького міського голови та назви політичної партії, яка висунула кандидата на місцевих виборах.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Розслідування триває.
 

Читайте також:

У цей день вітайте Олексіїв. Історія, традиція та забобони 29 жовтня

Антирекорд по СOVID: в Україні +26 870 випадків за добу. Скільки на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    брав хобори бо копив  700 грн  на  ПЛР тест. боявся КОВЫДа19 а вид  грошей одно  зло а вакцина пфайзер це  добро наши  господари нам  пуганого  не всобачать

keyboard_arrow_up