Під цілодобовим домашнім арештом перебуватиме чоловік, що тримав двох жінок у заручниках

Під цілодобовим домашнім арештом перебуватиме чоловік, що тримав двох жінок у заручниках
Фото ілюстративне
  • Поліція затримала чоловіка, який знущався та силоміць утримував у будинку свою матір та співмешканку.
  • За рішенням Липовецького районного суду підозрюваного тримали під вартою.
  • Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу захисника фігуранта і замінив тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, чоловік, який силоміць утримував матір та співмешканку, перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. 

Спочатку підозрюваного за рішенням Липовецького районного суду тримали під вартою. Захисник фігуранта подав скаргу на таке рішення суду. Адвокат наголосив на тому, що підозрюваний — не судимий, характеризується позитивно, потерпілі до нього претензій не мають, а сам він до скоєного ставиться негативно. Більше того, чоловік не переховувався від правосуддя та не перешкоджав кримінальному провадженню.

Вінницький апеляційний суд задовольнив скаргу адвоката і вирішив тримати фігуранта під цілодобовим домашнім арештом. 

Відео дня

Нагадаємо, вранці 15 лютого до поліції надійшло повідомлення про те, що у місті Липовець чоловік тримає в заручниках двох жінок. Відео знущання з матері та своєї дівчини 26-річний зловмисник транслював у соціальних мережах. Жінки благали їх відпустити. Та на ці прохання чоловік реагував ще агресивніше. Упродовж трьох годин хлопець силоміць утримував рідних, наносив їм тілесні ушкодження, зокрема, і дерев’яним заступом та погрожував убити.

Поліцейські намагались переконати чоловіка відпустити матір і дівчину та здатись, однак це не дало жодного результату. Для порятунку жінок правоохоронці провели спеціальну поліцейську операцію, участь у якій приймали спецпризначенці КОРДу.

Дії чоловіка кваліфікували за частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України — Незаконне позбавлення волі, вчинене щодо двох осіб з заподіянням їм фізичних страждань. Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

 

Читайте також:

Суд у Вінниці забрав квартиру в прихильниці «руського мира». Ми дізналися, які були підстави

Вінничанина засудили до 12,5 років ув'язнення за розбещення дітей, він подав апеляцію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Наталья Гладченко

    Наша поліція і правосуддя це якийсь театр абсурду.😫😫😫 Чекають поки до смерті не заб'є? Ну є ж якісь засоби впливу на таких падлюк?
  • Koboyvn

    Вдома знущався та й знову додому?! Щуку у річку!
  • Олена Свірська

    Питання судової системи має розглядатис окремо, оскільки це незалежна гілка влади. 
  • Pchesja

    А ПРОЙШЛА Ж РЕФОРМА,ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ,ЛИПОВЕЦЬКА ОТГ,ТУРБІВСЬКА ОТГ.ЦЕ Ж ВІННИЦЬКИЙ РАЙОН .

keyboard_arrow_up